Menú de serveis

Ves al menú principalLa Convenció. Les veus de les persones grans

Des del 2003 i cada 4 anys, el Consell Assessor de la Gent Gran en col·laboració amb els consells i comissions de gent gran dels districtes, promou la Convenció, un espai de participació de les persones grans que permet recollir, estructurar i valorar els resultats dels treball realitzats i adoptar estratègies i compromisos de futur entorn d'àrees clau per a les persones grans de la nostra ciutat.

IV Convenció "Protagonistes de la ciutat" (2015)

"Persones grans protagonistes de la ciutat" ha estat el lema d'aquesta IV Convenció Les veus de les persones grans. Aquest protagonisme de les persones grans en la vida social i política de la ciutat té un extens recorregut que va, de les anteriors Convencions , a la participació de les persones grans en el procés d'elaboració del Pla municipal per a les persones grans 2013-2016.

Els àmbits de treball de la IV edició de la Convenció que va tenir lloc els dies 2 i 3 de febrer i del procés participatiu i de preparació desenvolupat a la tardor del 2014 , posen de relleu l'abast i contingut abordat:

Persones grans protagonistes actives a la ciutat.

Persones grans, amb benestar i la salut.

Persones grans, amb igualtat i bon tracte.

Persones grans en la vida quotidiana.

III Convenció "Construïm una ciutat per a totes les edats"(2011)

Amb el lema "Construïm una ciutat per a totes les edats", els dies 2 i 3 de març ha tingut lloc a Barcelona la III Convenció "Les veus de la gent gran", una iniciativa promoguda el Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona i els Consells i les Comissions de Gent Gran dels districtes de la ciutat.

La convenció ha estat un espai de participació de la gent gran, que ha permès recollir, estructurar i valorar els resultat dels treball realitzats i adoptar estratègies i compromisos de futur a l'entorn d'àrees claus per a les persones grans de la nostra ciutat.

L'eix central dels treballs ha sigut el projecte "Barcelona ciutat amiga de la gent gran", actuació impulsada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS), amb l'objectiu que les ciutats adaptin el seu entorn i els seus serveis, perquè les persones grans visquin amb seguretat, mantinguin la seva salut i participin activament de la vida de la ciutat. Una iniciativa que aborda plenament els dos principis orientadors del programa de Participació i Gent Gran sorgits de la Convenció de l'any 2007: l'envelliment actiu i saludable i una gent gran implicada en la construcció de la ciutat.

II Convenció Les veus de la gent gran 2004 - 2007

Aquesta publicació és un reflex de La II Convenció Les veus de la gent gran. Va ser un gran acte ciutadà que va representar la culminació i la plasmació dels treballs realitzats en el marc del programa de treball Participació i Gent Gran 2004-2007 "Una gent gran implicada en la vida de la ciutat", per part del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) i els deu consells i comissions dels districtes de la ciutat de Barcelona.

I Convenció Les veus de la gent gran 2002 - 2003

Aquesta publicació recull els diferents projectes i accions que van impulsar el Consell Assessor de la Gent Gran i l'Ajuntament de Barcelona al llarg de l'any 2002 i el començament del 2003 dins el programa Gent gran i participació, Barcelona 2002. Tots aquests projectes es van du a terme amb l'objectiu de fomentar i ampliar la participació de les persones grans en la vida de la ciutat.


Inici de la pàgina