»  Pagina principal
»  Que es el CMBS
»  Que es proposa
»  Composicio
»  Qui pot formar part del CMBS
»  Organitzacions, membres del plenari
»  Representants de les organitzacions membres del Plenari
»  Com s'organitza
»  Grups de treball
»  Accio Comunitària
»  Drogodependencia
»  Envelliment
»  Families
»  Igualtat d'oportunitats en la Infància
»  Salut
»  Sensellarisme
»  Premis
»  Documentació
»  Actes del plenari
»  Actes de la Comissió Permanent
»  Informes i memòries
»  Avaluacions/impacte
»  Altres
Notícies
»  Oberta la convocatòria de la nova edició dels premis Montserrat Roig
Un any més el consistori premia el periodisme i la comunicació social de Barcelona. Del 17 de febrer al 16 de març es poden presentar les candidatures als premis Montserrat Roig, que celebren la cinquena edició consecutiva amb aquest nom i promouen la informació periodística de qualitat sobre temes socials de la ciutat.

»  Premis Montserrat Roig 2020 al periodisme i la comunicació social
Ja s’han lliurat els premis Montserrat Roig, que distingeixen la capacitat de sensibilització social de projectes de l’àmbit del periodisme i la comunicació a la ciutat, especialment els que han fet un esforç en la investigació pròpia, amb pluralitat i contrast de fonts. S’hi han presentat 66 candidatures: 41 en la categoria de periodisme social, 15 en la de comunicació social i 10 en la de promoció de la investigació periodística.

»  Oberta la convocatòria als premis Montserrat Roig de periodisme i comunicació social
Un any més el consistori premia el periodisme i la comunicació social de Barcelona. Del 25 de gener al 19 de febrer es poden presentar candidatures als premis Montserrat Roig, que celebren la quarta edició consecutiva amb aquest títol.

»  Premis Montserrat Roig 2019 al periodisme i la comunicació social
Ja s’han lliurat els premis Montserrat Roig, que distingeixen la capacitat de sensibilització social de projectes de l’​àmbit del periodisme i la comunicació. El premi especial del jurat ha estat per a tots els col·lectius que han treballat en l’atenció a les persones en el context de la covid-19,

»  Acte de Lliurament Premis Montserrat Roig 2019
Els guanyadors dels Premis Montserrat Roig 2019 es donaran a conèixer en l’acte públic de lliurament que tindrà lloc el 26 de novembre de 2020 a les 16.30 hores en directe des del Salo de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb la participació de la tinenta d’alcaldia

»  Impuls del Pacte per Barcelona
Aquesta tarda s’ha celebrat l’acte de presentació del document final del Pacte per Barcelona, que ha comptat amb representants dels grups polítics amb representació al Consistori i les entitats, organitzacions de l’àmbit econòmic, social, educatiu, cultural, esportiu i científic de Barcelona que hi han participat

»  Cicle xerrades COVID-19 del Consell Municipal de Benestar Social
Al llarg dels mesos de maig i juny de 2020, el Consell Municipal de Benestar Social ha realitzat un cicle de xerrades virtuals sobre diferents temes relacionats amb l’impacte de la COVID-19 en les polítiques socials municipals.

»  El Consell Municipal de Benestar Social elabora un document sobre les polítiques socials municipals davant l’impacte de la COVID-19
En el darrer plenari del Consell Municipal de Benestar Social, celebrat virtualment el 30 de juny, s'ha aprovat el document d’aportacions del CMBS a les polítiques socials municipals davant l’impacte de la COVID-19.

»  Convocatòria oberta als premis Montserrat Roig
Els guardons reconeixen el periodisme valent, compromès i que posa les persones i les seves històries al centre.

»  El Consell Municipal de Benestar Social celebra la seva Comissió Permanent
El Consell Municipal de Benestar Social inicia el curs amb una nova sessió de la Comissió Permanent coincidint amb l’inici de mandat.

»  El Consell Municipal de Benestar Social elabora un document de compromís per les eleccions municipals del 2019
El Consell Municipal de Benestar Social, elabora un document marc per les properes eleccions municipals de la ciutat de Barcelona.

»  Els Premis Montserrat Roig posen en valor el periodisme i la comunicació social de Barcelona
El projecte 'Des-iguals' de betevé, el documental 'Idrissa, crònica d’una mort qualsevol' de Metromuster SCCL, la investigació 'Rostres i Rastres del Canvi Climàtic' i el programa 'Solidaris' de Catalunya Ràdio reben els guardons.

»  Acte de Lliurament Premis Montserrat Roig 2018
L'Ajuntament de Barcelona celebra properament l'acte de lliurament dels Premis Montserrat Roig 2018 al periodisme i la comunicació social de Barcelona

»  El Consell Municipal de Benestar Social celebra la seva sessió plenària
La Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz presenta, un any més, l’Informe d’Acció de Govern que dona resposta a les propostes que els diferents Grups de Treball han fet al govern municipal durant el curs 2017-2018

»  Segona jornada de la 5a Convenció Les veus de les persones grans. Defensar els drets de les persones grans és defensar els drets de tota la societat
Edatisme, dret a l’habitatge, al bon tracte o a una mort digna han estat eixos dels Espais de la Convenció, que ha tancat amb unes conclusions estructurades en els temes que han articulat les intervencions de 50 ponents a les sessions.

»  Primera jornada de la 5a Convenció Les veus de les persones grans. Barcelona, una ciutat per a tota la vida
El canvi demogràfic vist des del cicle reproductiu i l’aliança intergeneracional han articulat la sessió inaugural presidida per l’Alcadessa de Barcelona, Ada Colau.

»  Activitats preparatòries de la 5a Convenció Les veus de les persones grans
El Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona (CAGG) ha organitzat durant el mes de febrer dues activitats prèvies a la 5a Convenció que es celebrarà a l’Auditori AXA els dies 5 i 6 de març.

»  Barcelona, una ciutat per a tota la vida
S’obren les inscripcions per a la 5a Convenció Les veus de les persones grans, espai de participació, debat i reflexió al voltant de l’envelliment i de les polítiques adreçades a la gent gran que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març a l’Auditori AXA.

»  Premis Montserrat Roig al periodisme i la comunicació social
El termini de presentació de les candidatures acaba el 31 de gener.

»  Contra el maltractament a les persones grans, bon tracte
Es reuneix en un nou web tota la informació per saber detectar i afrontar una de les formes de violència més poc visible: el maltractament a les persones grans.

»  El Grup Altaveu presenta i treballa l'Agenda dels infants amb el Consell Municipal de Benestar Social i l'Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva
El Grup Altaveu és un grup de nois i noies d’entre 11 i 13 anys.

»  Jornada per debatre la infància i l’adolescència a la ciutat
El 19 de novembre, de 9.00 a 18.30 hores, tindrà lloc a l’Espai Jove La Fontana una jornada sobre el present i el futur de la infància i l’adolescència a Barcelona.

»  Presentació de l’Estratègia sobre canvi demogràfic i envelliment: una ciutat per a tots els cicles de vida 2018-2030
El document l’ha coordinat l’Àrea de Drets Socials i recull accions per anticipar-se al procés de canvi demogràfic i d’envelliment de la població.

»  L’Alcaldessa es reuneix amb els membres del Grup de Sensellarisme
El grup està format per persones que han patit situacions d’exclusió residencial greu, algunes d’elles han viscut al carrer i totes coneixen els serveis d’atenció a persones sense llar de la ciutat, tant els equipaments municipals com els d’entitats socials.

»  Obertes les inscripcions per als fòrums de la 5a Convenció Les veus de les persones grans
La 5a Convenció Les veus de les persones grans, que tindrà lloc els dies 5 i 6 de març de 2019 sota el lema “Barcelona, una ciutat per a tota la vida

»  Una estratègia sobre l’envelliment per anticipar els canvis demogràfics
L’Estratègia de canvi demogràfic i envelliment preveu polítiques per combatre la solitud no volguda i fomentar una atenció integral individualitzada i comunitària amb principis d’inclusió, d’equitat i de justícia de gènere.

»  Xerrades i cinema per reflexionar sobre el dret a l’habitatge
El dies 18, 19 i 26 de juliol s’organitzen tres conferències i dues sessions de cinema a la fresca en el marc de l’exposició d’Aprop (Allotjaments de Proximitat Provisionals).

»  Parlen els nens i nenes de Barcelona [+]
L’‘Agenda dels infants’ recull onze grans propostes a partir d’una enquesta a 4.000 nens i nenes de la ciutat.

»  10 anys de propostes del Consell Municipal de Benestar Social. 2006-2016 [+]
Sessió extraordinària del Consell per presentar la valoració de com les propostes han estat ateses per l’Ajuntament de Barcelona.

»  Premis Montserrat Roig, un reconeixement al periodisme social [+]
Quatre projectes han estat guardonats per la seva visió crítica i transformadora de la realitat social.

»  Respostes d’acompanyament a la fragilitat i la dependència de les persones grans: llocs alternatius per viure la vellesa avançada [+]
Sessió de debat amb la Dra. Cécile Rosenfelder i entitats socials sobre fórmules habitacionals per la vellesa.

» Altres notícies
RSS notícies
Proposem
» Llei de Serveis Socials de Catalunya
» Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència
» Subvencions 2013
 
Agenda
»   CALENDARI DE LES SESSIONS DELS GRUPS DE TREBALL 2018-2019  [+]

»   5-nov i 3-des. Els debats de RecerCaixa5-nov i 3-des. Els debats de RecerCaixa  [+]

Es preten obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d'actualitat de gran interès social, tant pel context actual de crisi com per millorar la cohesió i el benestar social....


»   7 de novembre. XXII Jornades de Cultura Gitana7 de novembre. XXII Jornades de Cultura Gitana  [+]

Conferència "Passat, present i futur del poble gitano" a càrrec del Sr. Juan José Cortés


»   9, 16, 23 i 30 de novembre. "El dret a créixer en família". Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants 2014-20159, 16, 23 i 30 de novembre. "El dret a créixer en família". Cicle de Cinema sobre els Drets dels Infants 2014-2015  [+]

L'objectiu del cicle és potenciar la reflexió sobre els drets i deures individuals i col·lectius dels infants...


»   13 i 14 de novembre. V Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència "Experiències en Salut Mental: Assistència, Recerca i Formació".13 i 14 de novembre. V Congrés Català de Salut Mental de la Infància i l'Adolescència "Experiències en Salut Mental: Assistència, Recerca i Formació".  [+]

Donar a conèixer el que ja s'està fent, experiències en el camp de la salut mental de la infància i l'adolescència en les vessants clínica, de formació i de recerca...


»   27-28 i 29 de novembre. II Jornades nacionals de psicologia i envelliment 27-28 i 29 de novembre. II Jornades nacionals de psicologia i envelliment  [+]

L'objectiu és conèixer els avenços teòrics i metodològics en l'àmbit de la psicogerentologia....


»   15 de setembre. Cicle de Cinema D Barcelona: 'La força del talent' 2014-201515 de setembre. Cicle de Cinema D Barcelona: 'La força del talent' 2014-2015  [+]

Organitzat per la Regidoria de Dona i Drets Civils. Presentació a càrrec de la Regidora Francina Vila i Valls.


RSS agenda

© Ajuntament de Barcelona firma