96

Exposicions en col·laboració

NUNC STANS. Visitants al Museu Frederic Marès

Del 22 d'octubre del 2015 al 21 de febrer del 2016

Lloc: Plantes 0 i 2

(Diàleg entre obres d'art contemporani de la Col·lecció "la Caixa" i el Museu Frederic Marès)

Presentació de 6 intervencions d'art contemporani que es podran veure a diferents sales del Museu tot posant de manifest el contrast entre el col·leccionisme constructor de discursos i l'anacronisme desafiant, de manera que amfitrions i hostes es fan de mirall i evidencien que allò vell no ha envellit tant i que allò nou no és tan nou.

Full de sala (PDF)

PROJECTE COMPLEMENTARI

Del 23 d'octubre del 2015 al 21 de febrer del 2016

El visitant ideal d'una col·lecció sentimental, d'Enric Farrés Duran i Joana Llauradó Farrés ha estat seleccionat com a Projecte deslocalitzat per BCNProducció 2015, programa que convoca anualment La Capella i l'Institut de Cultura de Barcelona, i consisteix en la presentació d'unes audioguies creades especialment per oferir una nova lectura del Museu Frederic Marès i de les obres d'art contemporani de la Col·lecció "la Caixa" que s'exhibeixen en algunes sales del Museu.

 

LA IMATGE DE L'HEROI A L'ESCULTURA CATALANA (1800-1850)

Del 30 de maig al 28 de juliol del 2013 el Museu va col·laborar en aquesta exposició.

L'exposició es desenvolupà, de forma simultània a diversos museus i institucions de Catalunya. Al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), l'èmfasi es situà en l'obra de Damià Campeny; un autor que també és el centre de l'actuació que es presentà a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, de Vilanova i la Geltrú. Al Museu de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, es conserva el gruix de l'escultura produïda a l'Escola de Belles Arts durant l'època en la que ens centrem. Al Museu Frederic Marès, a les obres seleccionades per a formar part del recorregut de l'exposició s'hi va afegeir una magnífica selecció de fragments anatòmics en guix, procedents de l'antiga col·lecció acadèmica.

CATÀLEG DE L'EXPOSICIÓ (PDF)

TRÍPTIC DE L'EXPOSICIÓ (PDF)