»  Pagina principal
»  Que es el CMBS
»  Que es proposa
»  Composicio
»  Qui pot formar part del CMBS
»  Organitzacions, membres del plenari
»  Representants de les organitzacions membres del Plenari
»  Com s'organitza
»  Grups de treball
»  Accio Comunitària
»  Drogodependencia
»  Envelliment
»  Families
»  Igualtat d'oportunitats en la Infància
»  Salut
»  Premis
»  Documentació
»  Actes del plenari
»  Actes de la Comissió Permanent
Consell Municipal de Benestar Social >  Detall
Destaquem
»  Els debats de RecerCaixa

Els debats de RecerCaixa pretenen obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d'actualitat de gran interès social que en aquest moment requereixen una especial atenció, tant pel context actual de crisi com per millorar la cohesió i el benestar social. El cicle consta de tres sessions independents i té com a objectiu obrir un espai de diàleg per reflexionar sobre temes d'actualitat i contribuir a la millora del benestar social.

Les jornades se celebraran al Palau Macaya i són obertes al públic, l'accès és lliure i es preveu que tinguin una durada aproximada d'una hora i mitja

  • " S'està perdent la qualitat de vida a les ciutats?"L'any 2030, s'estima que un 25% de la població de Catalunya tindrà més de 65 anys, un fet que implica promoure accions i polítiques per fomentar un envelliment actiu i saludable i reduir el cost econòmic i social que pot suposar aquest fenomen. Quina estratègia cal seguir per aconseguir-ho? Estem preparats per assumir el repte?. El debat vol reflexionar sobre al fenomen de l'envelliment progressiu de la població i valorar si els recursos disponibles i les accions que s'estan portant a terme són útils per fer front a aquesta realitat, i si aquesta situació és sostenible a curt i llarg termini.

Dimecres, 5 novembre, a les 18.30 h

  • Els efectes de la crisi: més solidaritat o més marginació? L'impacte de la crisi ha incrementat la pobresa i el nombre de persones i col·lectius en risc d'exclusió social, un fet que obliga a realitzar una revisió crítica dels plans existents i a formular nous plantejaments. A Catalunya, moltes ciutats han elaborat i desplegat Plans d'Inclusió Social, però encara hi ha feina per fer. L'objectiu del debat és obrir un espai per reflexionar sobre aquesta realitat, avaluar els plans en marxa i exposar què cal millorar, així com donar a conèixer la recerca i programes que s'estan impulsant en aquest àmbit a Catalunya per lluitar contra la marginació.

Dimecres, 3 de desembre, de 18.30 a 20 h

Lloc: Palau Macaya. Pg. de Sant Joan, 108

L'entrada és lliure i l'aforament limitat.

Més informació


© Ajuntament de Barcelona firma