Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

Barcelona convidada a participar en la jornada "Madrid, Ciudad amigable con las personas mayores".

  • Jornada Madrid 2
  • Jornada Madrid 3

Fitxers relacionats

El Consell va presentar els treballs desenvolupats i resultats del projecte "Barcelona ciutat amigable amb les persones grans".

Amb l'objectiu de compartir experiències i posar en comú els treballs desenvolupats per altres ciutats, el projecte de Barcelona ciutat amigable amb les persones grans, impulsat pel Consell Assessor de la Gent Gran, es va presentar a la Taula rodona Participació social, respecte i inclusió social que va estar moderada per la periodista especialitzada en persones grans, Dolores Díaz Aledo.

En les jornades sobre la "amigabilitat" de Madrid es va fer difusió dels resultats obtinguts de la diagnosi de situació de la ciutat i es van conèixer de primera mà les bones pràctiques i els projectes realitzats en altres ciutats que es troben dins de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigables amb la Gent Gran de l'OMS.

Tot des del concepte de "ciutat amigable" amb la gent gran basat en un entorn urbà integrador i accessible que fomenti l'envelliment actiu, dins d'un projecte de participació ciutadana en el que el diagnòstic es basa en la opinió de la ciutadania en general i de la gent gran en particular, a través de entrevistes i grups de debat.

Les àrees investigades, segons recomanació de l'OMS per a la autoavaluació de la ciutat es basen en la qualitat i accessibilitat dels espais a l'aire lliure i edificis, el transport, l'habitatge, la participació social, respecte i inclusió social, participació cívica i ocupació, comunicació i informació, i serveis comunitaris i de salut.

Analitzades les opinions dels participants en el diagnòstic, en la actualitat estan sent estudiades les propostes per professionals representants de totes les àrees municipals per identificar les àrees de millora viables i establir un pla d'acció.


Inici de la pàgina