Menú de serveis

Ves al menú principalNotícies

Premi Rosa de la Gent Gran

  • Concurs Roses

Un jurat composat per persones representants del Consell Assessor de la Gent Gran ha participat en el 15è Concurs Internacional de Roses Noves de Barcelona.

La 15a Edició del Concurs Internacional de Roses Noves va tenir lloc el passat mes de maig coincidint amb la primera floració de roses.

Cada any se celebra el concurs de noves roses als jardins del Parc de Cervantes. Enguany, hi han participat 24 cultivadors que han presentant noves espècies fruit de les hibridacions entre altres ja existents. L'esdeveniment està adreçat, principalment, a obtentors i cultivadors, però també hi ha activitats paral·leles per al públic en general. Avui s'ha fet una demostració de gastronomia amb roses i també una demostració d'art floral, que ha tingut gran èxit d'assistència.

La comissió i el jurat del concurs avalua les plantes des de la tardor i fins al maig, seguint minuciosament l'evolució de les roses, que són enviades un any abans del certamen pels cultivadors. Entre els diferents criteris, es valora el fullatge, la fragància, el vigor, la resistència a les plagues i la innovació de la flor. El Consell vota el premi a la Rosa de la Gent Gran, que ha coincidit amb el més popular és el premi de la Rosa Ciutadana, que també se l'ha endut un obtentor francès, per una rosa vermella de pètals regulars de la raça híbrida de te. En aquesta categoria han participat 4.500 persones que s'han acostat al Parc de Cervantes per observar els rosers i han votat la seva planta favorita.


Inici de la pàgina