• NOTA DEL DIRECTOR DEL MUSEU PICASSO POR EL FALLECIMIENTO DE JOAN GASPAR I FARRERAS

  Barcelona, 16 de octubre de 2020

  Más información ......

  Barcelona, 16 de octubre de 2020

 • EL MUSEO PICASSO RETOMA LA PROGRAMACIÓN DE ACTIVIDADES FAMILIARES

  Barcelona, 1 de octubre de 2020

  Más información ......

  Barcelona, 1 de octubre de 2020

 • LA EXPOSICIÓN JAMAIS. ÓSCAR DOMÍNGUEZ & PABLO PICASSO INAUGURA LA TEMPORADA EXPOSITIVA DEL MUSEU PICASSO

  Barcelona, 14 de julio de 2020

  Más información ......

  Barcelona, 14 de julio de 2020

 • CUIDEM EL MUSEU I CUIDEM DE TU, LA BENVINGUDA DEL MUSEU PICASSO ALS VISITANTS

  Barcelona, 12 de juny de 2020

  Más información ......

  Barcelona, 12 de juny de 2020

 • ¡ABRIMOS DE NUEVO LAS PUERTAS EL VIERNES 12 DE JUNIO!

  Barcelona, 4 de junio de 2020

  Más información ......

  Barcelona, 4 de junio de 2020

 • I TU, QUIN PICASSO CONEIXES? LA CAMPANYA DEL MUSEU PICASSO QUE BUSCA LA COMPLICITAT DELS CIUTADANS

  Más información ......

 • HACE 50 AÑOS, EL 8 DE MAYO DE 1970 SE FIRMÓ EL ACTA NOTARIAL EN LA QUE PICASSO HACÍA DONACIÓN A LA CIUDAD DE BARCELONA DE UN NÚMERO MUY IMPORTANTE DE OBRAS DE JUVENTUD ANTE LA SORPRESA DE LOS FRANCESES

  Más información ......

 • EL MUSEU PICASSO INCORPORA AL SEU FONS DUES ESCULTURES EN BRONZE D’EMILI FONTBONA

  Barcelona, 9 de març de 2020.- El Museu Picasso compta a partir d’avui amb dues peces d’Emili...

  Más información ......

  Barcelona, 9 de març de 2020.- El Museu Picasso compta a partir d’avui amb dues peces d’Emili Fontbona Ventosa al seu fons artístic. Això ha estat possible gràcies a la donació que ha fet l’hereu de l’artista, Francesc Fontbona de Vallescar. Les dues foses recents en bronze que el Museu Picasso incorpora al seu fons són Mariner de Tarragona i Dona d’Amposta, escultures realitzades l’any 1902 originàriament en fang i que representen el màxim exponent de la producció postmodernista de l’artista. Dues obres estilísticament properes a l’escultura de Pablo Picasso, Dona asseguda, la primera escultura de Picasso, donada per Jaume Sabartés de l’any 1962 al Museu Picasso, executada a la casa familiar d’Emili Fontbona de Barcelona. Emili Fontbona va iniciar a Pablo Picasso en la tècnica de l’escultura l’any 1902 i van mantenir amistat durant l’època dels Quatre Gats. El 1899, Fontbona, es va instal·lar a París amb Pidelaserra i Ysern, i durant l’estiu i la tardor del 1901 va freqüentar la colla de Manolo Hugué, Jaume Sabartés, Mateu Fernández de Soto i Picasso, que es reunien al cafè La Lorraine i a la cerveseria Zut. Un testimoni de la seva relació és el dibuix de començaments del 1902 en què Picasso es representa als Quatre Gats, amb Fontbona, Pere Romeu, Josep Rocarol, Àngel Fernández de Soto i Jaume Sabartés. A la sala 8 de la col·lecció permanent del Museu Picasso, s’hi mostren peces que recorden aquest lligam professional i amistós d’ambdós artistes. S’hi poden veure documents com la coberta de la revista d’Il Tiberio núm. 9 o la revista Joventut núm 256, tres dibuixos d’ambdos artistes, set escultures (com Cap de Faune i La poesia èpica i la poesia mística d’Emili Fontbona), una fotografia i la pintura de Marià Pidelaserra Retrat d’Emili Fontbona. Les escultures d’Emili Fontbona han estat cedides a alguns dels principals museus d’art de Catalunya gràcies al projecte que els seus familiars han impulsat amb l’objectiu de recuperar la figura i obra de l’escultor, finançant la fosa de les peces perquè siguin exposades. Fontbona va ser un escultor singular definit en el seu moment per l’artista Feliu Elies com el Gauguin català. Fins ara s’han lliurat escultures al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu Frederic Marès, Museu d’Art Modern de Tarragona, al Casino d’Amposta i al Museu de Montserrat. Amb motiu de la donació el Museu Picasso ha editat la publicació Pablo Picasso, Emili Fontbona, a càrrec de Núria Gil, doctora en Història de l’Art, segon número de la col·lecció Passaport que va iniciar el Museu Picasso l’any passat amb la publicació en commemoració del centenari de la donació de l’obra Arlequí.

 • EL MUSEU PICASSO SUPERA LA XIFRA D’1 MILIÓ DE VISITANTS AQUEST ANY 2019

  Barcelona, 18 de desembre de 2019.- El Museu Picasso ha rebut 1.023.727 visitants fins al 30...

  Más información ......

  Barcelona, 18 de desembre de 2019.- El Museu Picasso ha rebut 1.023.727 visitants fins al 30 de  novembre de 2019 i preveu tancar l’any amb una xifra al voltant d’un milió cent-mil visitants. Al llarg d’aquest any al Museu Picasso s’han pogut visitar 7 exposicions temporals: Picasso descobreix París, del 21 de setembre de 2018 al 20 de gener de 2019; Sabartés per Picasso per Sabartés i Pablo Picasso i els editors Gustavo Gili. Treball i amistat, del 23 de novembre de 2018 al 31 de març de 2019, va rebre 239.818 visitants; Picasso, la mirada del fotògraf i En el nom del pare, del 7 de juny al 24 de setembre de 2019, va rebre 186.887 visitants; i des del passat 8 de novembre fins al març de 2020, el Museu Picasso exposa Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim i Picasso poeta que de moment han rebut 47.030 visitants. Aquest any 2019, el Museu Picasso ha celebrat el centenari de la donació de l’obra "Arlequí", retrat del ballarí i coreògraf Léonide Massine pintada l’any 1917 a Barcelona, que l’artista va donar dos anys més tard a la ciutat. Aquesta peça va ser la primera obra de l’artista que va entrar a formar part del fons dels museus de Barcelona. Del 14 al 19 de maig l’"Arlequí" va sortir del quadre per celebrar, amb els visitants del Museu i amb altres personatges de la "Commedia dell’arte", aquest aniversari. Més de 2.600 persones van gaudir de les actuacions i tallers proposats. (...)

 • EL MUSEU PICASSO" ADQUIREIX UN MARC CLIMÀTIC PER A "CIÈNCIA I CARITAT" AMB EL SUPORT DE L'HOTEL THE SERRAS

  Barcelona, 12 de desembre de 2019 – El Museu Picasso, amb el suport de l’hotel The Serras, ha...

  Más información ......

  Barcelona, 12 de desembre de 2019 – El Museu Picasso, amb el suport de l’hotel The Serras, ha instal·lat un marc climàtic a la recentment restaurada obra de la seva col·lecció, "Ciència i Caritat", que permet controlar la temperatura i la humitat de l’obra i així estabilitzar i protegir aquest testimoni únic dels inicis de Pablo Picasso.

  Segons Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona: “Una de les missions fonamentals d’un museu és vetllar pel seu patrimoni. El projecte de restauració de "Ciència i Caritat", dirigit per la responsable del departament de restauració del Museu Picasso, Reyes Jiménez, ha estat un dels més importants que ha abordat el Museu els darrers anys. "Ciència i Caritat" és la primera obra mestra de Picasso, com va quedar palès a l’exposició «Picasso. Chefs-d’œuvre!» que va tenir lloc l’any passat al Musée national Picasso Paris, on l’obra va ocupar un lloc destacat a la primera sala de l’exposició. Amb aquest marc climàtic, ens assegurem que les seves condicions d’exposició són les òptimes. És primordial per a un Museu de rellevància internacional com el nostre, mantenir una estreta relació amb el teixit empresarial per a crear sinergies que ens permetin continuar creixent plegats.”

  “Saber que he pogut ajudar a mantenir un llegat tant important em causa una forta emoció i satisfacció. Picasso va tenir el seu primer estudi on he construït un dels meus somnis. Descobrir-ho va ser un regal. I la meva manera d’entendre la vida i el negoci sempre ha sigut amb agraïment”, explica Jordi Serra, propietari de l'hotel The Serras
   

 • EL MUSEU PICASSO ANALITZA EN UN SIMPOSI LA FACETA POÈTICA DE PICASSO I LA SEVA RELACIÓ AMB LA POESIA CATALANA

  28 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que s’ha...

  Más información ......

  28 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que s’ha celebrat avui dijous, 28 de novembre, al Museu Picasso de Barcelona, ha analitzat la faceta poètica de Pablo Picasso, la seva relació amb la poesia catalana i el seu vincle poètic amb Paul Eluard, un camp de recerca encara avui en dia poc conegut de la vida de Picasso però que desperta cada cop més interès entre els experts picassians com ha quedat palès arrel de les recent inaugurades exposicions Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim i Picasso poeta. El simposi està organitzat pel Museu Picasso de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del recentment creat Doctorat Picasso.

 • EL MUSEU PICASSO EXPLORA LA RELACIÓ DE PICASSO AMB LA POESIA CATALANA EL SIMPOSI «AU RENDEZ-VOUS DES POÈTES A CATALUNYA»

  21 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que tindrà lloc...

  Más información ......

  21 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que tindrà lloc el proper dijous, 28 de novembre, al Museu Picasso de Barcelona, té l’objectiu d’explorar quelcom poc conegut de Pablo Picasso —que fou catalanoparlant, poeta, amic i lector de poetes catalans— la seva relació amb la poesia catalana i el vincle poètic amb Paul Eluard.

  Aquest simposi està dirigit a tot tipus de públic interessat en l’obra picassiana —acadèmics, professionals i públic general— i forma part de les activitats a l’entorn de l’exposició temporal  Picasso poeta, comissariada per Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona; Marie-Laure Bernadac, conservadora general honorària dels museus de França; Claustre Rafart, conservadora del Museu Picasso de Barcelona, i Androula Michael, professora titular de la Université de Picardie Jules Verne i de la UFR des Arts de París, que es pot visitar al Museu Picasso fins a l’1 de març de 2020.

  La benvinguda del simposi anirà a càrrec d’Emmanuel Guigon (director del Museu Picasso) i Jèssica Jaques (professora titular d’Estètica i Teoria de les Arts a la UAB) i comptarà amb la participació d’Àlex Broch (crític literari, assagista, autor, professor universitari i editor).

  El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya», comissariat per Jèssica Jaques i Androula Michael, comptarà amb la participació d’investigadors de diferents disciplines que descobriran nous territoris de recerca en l’àmbit dels estudis picassians com Susanna Rafart (escriptora), Joan Santanach (professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UB, Universitat de Barcelona), Eliseu Trenc (catedràtic emèrit d’estudis hispànics a la Universitat de Reims) i Raül Garrigasait (escriptor, traductor i hel·lenista).

  També es farà un recital de poesia a càrrec de Blanca Llum Vidal (poeta, editora i traductora catalana) i Vicenç Altaió (poeta, assagista, crític d’art, articulista d’opinió i editor).

 • MARATÓ POÈTICA AL MUSEU PICASSO

  16 de novembre de 2019 - El Museu Picasso ha celebrat aquest
  dissabte una lectura...

  Más información ......

  16 de novembre de 2019 - El Museu Picasso ha celebrat aquest
  dissabte una lectura contínua del poema «Liberté» de Paul Eluard. La
  jornada, de 12 hores de durada, ha comptat amb la participació de més
  de 100 persones, que han llegit en diferents idiomes aquest poema
  escrit per Paul Eluard l’any 1941, després de l’ocupació alemanya. El
  1943 la RAF britànica el distribuí per tot França, despertà les
  consciències i les energies dels francesos i es convertí en un cant
  d’esperança. Diverses personalitats del món cultural s’han adherit a
  aquest acte, com ara els artistes Ignasi Aballí i Perejaume, l’actor
  Abel Folk i la directora teatral Carlota Subirós, David Castillo i
  Susanna Rafart, poetes, així com la directora de cinema Isona Passola i
  l’arquitecta Beth Galí, entre d’altres. A la proposta, que ha anat a
  càrrec de Vicenç Altaió, també s’hi han sumat persones del públic, que,
  de manera anònima, han volgut fer la seva lectura personal d’aquest
  conegut poema.

 • EL MUSEU PICASSO DE BARCELONA ES LA SEDE DEL SIMPOSIO INTERNACIONAL DE RESTAURACIÓN Y CONSERVACIÓN PREVENTIVA EN LA OBRA DE PICASSO

  El próximo jueves, 29 de noviembre, el Museu Picasso acoge el Simposio Internacional "...

  Más información ......

  El próximo jueves, 29 de noviembre, el Museu Picasso acoge el Simposio Internacional "Alrededor de Picasso: Aproximación a la relación entre materiales y mecanismos de degradación". Este simposio, organizado conjuntamente con la Universitat Politècnica de València (UPV), proporciona un foro donde se presentan las conclusiones más recientes sobre las alteraciones de los materiales pictóricos y los cambios mecánicos de la pintura en la obra de Pablo Picasso que se han realizado a partir del proyecto ProMeSA.
   
  En esta importante cita participan destacados profesionales de todo el mundo en estudios técnicos de conservación, investigadores e historiadores del arte así como personalidades científicas de renombre internacional como Marion F. Mecklenburg del Smithsonian Institution de Washington Michal Łukomski del Getty Conservation Institute de los Ángeles y Emanuela Bosco de la Technische Universiteit Eindhoven, y hasta una cuarentena más de expertos picassianos que debatirán sobre las investigaciones y hallazgos más recientes y las nuevas estrategias de conservación que minimizan la degradación de las obras.

   

   

 • PRESENTACIÓN DE LA EXPOSICIÓN LA COCINA DE PICASSO

  El próximo miércoles, 23 de mayo a las 11.30 h, en la primera planta del palacio Finestres (...

  Más información ......

  El próximo miércoles, 23 de mayo a las 11.30 h, en la primera planta del palacio Finestres (acceso por calle Montcada, 23), se presentará en rueda de prensa la los medios de comunicación la exposición La cocina de Picasso.

  Al acto asistirán, Emmanuel Guigon, comisario de la exposición y director del Museu Picasso, Claustre Rafart, comisaria de la exposición y Androula Michael, comisaria de la exposición y Ferran Adrià, de elBulliFoundation. 

  Después de los parlamentos se realizará la visita comentada a la exposición por parte de los comisarios y Ferran Adrià. 

  El jueves, a las 7 de la tarde, tendrá lugar la inauguración oficial de la exposición (con invitación).

  Todos los medios –redactores y gráficos– que lo deseen podran visitar la muestra, antes de la rueda de prensa, a partir de las 9.30h.

 • PRESENTACIÓN DE LA PROGRAMACIÓN DEL AÑO 2018 DEL MUSEU PICASSO

  El próximo miércoles, 31 de enero de 2018, a las 11 horas, el director del Museu Picasso,...

  Más información ......

  El próximo miércoles, 31 de enero de 2018, a las 11 horas, el director del Museu Picasso, Emmanuel Guigon, presentará, en rueda de prensa a los medios de comunicación, la Programación para el 2018 del Museu Picasso. La temporada expositiva del 2018 en el Museu Picasso se iniciará con La cocina de Picasso, una exposición que acerca por primera vez y de manera exhaustiva la relación de Picasso con la gastronomía. En la muestra, se tratarán todos los temas esenciales de la vida y obra de Pablo Picasso, y permitirá considerar a l artista desde una nueva perspectiva. La muestra presenta un recorrido cronológico por la obra y la vida de Picasso, cerca de 200 piezas entre óleos, dibujos, grabados, esculturas y documentos audiovisuales mostrarán como la presencia de la comida es una constante tanto en la obra plástica como en los textos literarios de Picasso. También se expondrán los principales proyectos de otras áreas del Museu Picasso como la de Restauración y Conservación Preventiva, la de Investigación, la de Publicaciones, la de Gestión de Públicos y los Servicios Educativos y Actividades.

 • EL MUSEU PICASSO HACE UN BALANCE POSITIVO DEL AÑO 2017

  4 de enero de 2017 - El Museu Picasso ha recibido 1.046.190 visitantes durante el año 2017....

  Más información ......

  4 de enero de 2017 - El Museu Picasso ha recibido 1.046.190 visitantes durante el año 2017. Estos datos son el resultado de un año prolífico en investigación, publicaciones, organización de exposiciones y diferentes eventos, entre otras actividades; por este motivo, el Museu hace un balance positivo de este 2017 y encamina el 2018 con entusiasmo...
   

 • EL MUSEU PICASSO PUBLICA LA COLECCIÓN "DESCUBRIR PICASSO" DIRIGIDA A UN PÚBLICO INFANTIL

  Barcelona, lunes 18 de diciembre de 2017.- El Museu Picasso presenta la colección "Descubrir...

  Más información ......

  Barcelona, lunes 18 de diciembre de 2017.- El Museu Picasso presenta la colección "Descubrir Picasso", dirigida al público familiar, con el objetivo de fomentar la creatividad y acercar la figura de Pablo Picasso a los más pequeños. La nueva serie se estrena con dos primeros libros que llevan por título: Los ojos de Picasso y El bestiario de Picasso y están disponibles en catalán, castellano, inglés y francés.
  Es un proyecto enmarcado en la estrategia de divulgación anunciada por el director Emmanuel Guigon en enero de este año en la que apostaba por la creación de una línea editorial de libros infantiles.
  Se trata de libros ilustrados íntegramente con imágenes de óleos, dibujos, grabados y cerámicas pertenecientes al fondo del Museu y que, a través del dibujo, la pintura y el juego, quieren acercar a los niños ─y también los mayores─, a la obra de Picasso. El primer número, Los ojos de Picasso, pone énfasis en la vertiente retratista de Picasso y en las múltiples técnicas que dominó. En el segundo, El bestiario de Picasso, descubrimos como los animales son también protagonistas de muchas de sus obras

Pages