El festival de videoart LOOP al Museu Picasso amb Alejandro Palacín

Entre el 10 i el 22 de novembre, en el marc del festival de videoart LOOP Barcelona, el Museu Picasso, presenta Locus solus. Minecraft version de Alejandro Palacín comissariat per Gisela Chillida Espinosa.

Locus solus. Minecraft version pren com a punt de partida la novel·la homònima de Raymond Roussel. En ella, l’excèntric Martial Canterel passeja amb els seus convidats per un particular jardí-museu farcit d’escultures i ginys impossibles, propis de la ciència-ficció. En el vídeo presentat en el marc del festival LOOP, Alejandro Palacín exprimeix les lògiques del videojoc Minecraft per a reproduir aquesta mateixa idea des de la pràctica escultòrica. Aquest espai virtual, en què es pot construir de manera il·limitada a base de cubs, li permet generar un treball escultòric absolutament especulatiu que ignora les lleis físiques. Plantejat com un work in progress sense fi, després de més de tres anys de construcció, aquest parc escultòric ha adquirit una mida considerable; per poder veure’l complet calen vora 45 minuts.

Espai: Palau Finestres del Museu Picasso

Preu: Accés lliure

I el dijous 12 de novembre a les 19 h Alejandro Palacín proposa una passejada col·lectiva per aquest parc escultòric impossible a través d’una sèrie de quatre microcàpsules en què ell mateix exerceix de guia. L'activitat es podrà seguir al canal de youtube del Museu: https://youtu.be/flvqT4KfvJo