Visita virtual a l’exposició «Picasso i les joies d’artista» amb Chus Burés, Manon Lecaplain i Emmanuel Guigon

Una mirada diferent sobre l’exposició «Picasso i les joies d’artista»: en una conversa informal i tot passejant per les sales, el dissenyador i artista joier Chus Burés ens dona a conèixer les obres que més li criden l’atenció i en parla amb els comissaris de l’exposició, Manon Lecaplain i Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso.

Chus Burés

La forta personalitat creativa de Chus Burés deriva inicialment del temps dedicat a l’estudi de disseny d’interiors a l’Escola Llotja de Barcelona, ​​d’on prové. Des de ben jove va desenvolupar una passió per al llenguatge corporal i el llenguatge de la roba, que va obrir el camí cap al disseny de joies.

Establert a Madrid des de 1983, ha col·laborat al llarg de la seva carrera amb diversos artistes com ara Louise Bourgeois, Jesús Soto, Miquel Barceló, Carmen Herrera i Santiago Sierra. Ha col·laborat també en el món del cinema, en particular amb el director Pedro Almodóvar.

Les seves creacions en joieria han estat mostrades a fires i exposicions de disseny, a galeries d’art i museus a Europa i els Estats Units, a Nova York, París, Madrid, Barcelona, Londres, Milà, Hamburg i Basilea, entre d’altres. Chus també va mostrar treballs al Pavelló d’Espanya a la 44a Biennal de Venècia i ha estat objecte de retrospectives individuals com la que es va presentar al Museu de Artes Decorativas de Madrid l’ant 2016.

Les joies de Chus Burés han estat elogiades i lluïdes per eminents membres del món de les arts de tot el món, inclosos Paul Bowles, Robert Wilson, Dore Ashton, Zaha Hadid, Pierre Restany i Geraldine Chaplin, entre d’altres. Actualment, Chus compta amb oficines a Madrid, Nova York i París, i els seus dissenys han estat reconeguts internacionalment

Informació pràctica

Dia:

Dijous 27 de maig de 2021. Veure la primera visita: «Les joies íntimes de Picasso» →

Dijous, 3 de juny de 2021. Veure la segona visita: «Creació i col·laboració» →

Dijous, 10 de juny de 2021. Veure la tercera visita: «La joia com a procés artístic» →

Hora

A les 19 h.

Lloc:

Sessió gratuïta en línia, al canal de Youtube i de Facebook del Museu Picasso.