• El Museu Picasso presenta una nova col·lecció ─«Descobrir Picasso»─ dedicada al públic infantil. Es tracta de llibres il·lustrats íntegrament amb imatges d’olis, dibuixos, gravats i ceràmiques que pertanyen al fons del museu i que, a través del dibuix, la pintura i el joc, volen apropar els infants ─i també els grans─ a l’obra de Picasso.
  Al segon número, El bestiari de Picasso, descobrim que els animals són també protagonistes de moltes de les seves obres.

  Camí: /museupicasso/ca/el-bestiari-de-picasso
 • El Museu Picasso presenta una nova col·lecció ─«Descobrir Picasso»─ dedicada al públic infantil. Es tracta de llibres il·lustrats íntegrament amb imatges d’olis, dibuixos, gravats i ceràmiques que pertanyen al fons del museu i que, a través del dibuix, la pintura i el joc, volen apropar els infants ─i també els grans─ a l’obra de Picasso.
  El primer número, Els ulls de Picasso, posa èmfasi, en el vessant retratista de Picasso i en les múltiples tècniques que va dominar.

  Camí: /museupicasso/ca/els-ulls-de-picasso
 • A partir d'"Home arrepenjat en una paret", un dibuix que Picasso va realitzar el març del 1899 quan anava a les classes del Cercle Artístic de Barcelona, Fèlix Fanés reflexiona sobre si l'obra es pot considerar un "collage" o no- ja que, oficialment, els especialistes han establert que el collage com a tal va néixer el 1912- i ens guia en un interessant recorregut a través del context personal i social que envoltava l'artista durant els anys del canvi de segle. Tot llegint les pàgines del catàleg sabrem d'on procedia el cromo que hi ha enganxat a la part inferior dreta del dibuix i, alhora, ens endinsarem en la nova visualitat de l'època -on dibuix i fotografia convivien en les revistes de gran difusió popular-, en la ingent producció seriada d'imatges que inundava la vida quotidiana, i en les formes de col·leccionisme que es difonien entre la població.

  Camí: /museupicasso/ca/col%C2%B7lecci%C3%B3-focus-3-un-collage-abans-del-collage
 • El segon número de la col·lecció Focus està dedicat a l'exposició d'obres de Picasso que, organitzada per l'ADLAN, va tenir lloc el gener del 1936 a la Sala Esteva de Barcelona, i posteriorment va viatjar a Bilbao i Madrid. Tot partint del fons documental que el Museu Picasso va adquirir entre finals del 2009 i començaments del 2010, el Centre de Coneixement i Recerca del museu ha dut a terme una exhaustiva investigació que permet als lectors conèixer quin va ser el procés d'organització de la mostra, quins personatges hi van intervenir activament, quines obres van poder ser contemplades pel públic espanyol i quina va ser la reacció de la crítica davant d'aquest esdeveniment. Igual que la proposta expositiva, el volum intenta cedir tot el protagonisme a la força narrativa als documents.

  Camí: /museupicasso/ca/col%C2%B7lecci%C3%B3-focus-2-picasso-1936-empremtes-duna-exposici%C3%B3
 • Presentem el segon número de la col·lecció Abstract, dedicat a l'exposició "Devorar París. Picasso 1900-1907", que compta amb una brillant introducció de la comissària Marilyn McCully i una selecció d'una trentena de les millors obres presentades al públic. A través dels diferents àmbits de la mostra es pot fer un recorregut per la vida de Picasso a la capital francesa i per les influències que l'artista va rebre a partir del seu primer viatge a París, fins arribar al moment en què va convertir-se en el referent indiscutible de l'avantguarda i en l'home que transformaria l'art del segle XX.

  Camí: /museupicasso/ca/abstract-2-devorar-par%C3%ADs-picasso-1900-1907
 • Aquest és el primer número d'una col·lecció nova que el Museu Picasso comença a editar amb motiu de la mostra "Picasso davant Degas". Sota el nom genèric d'Abstract, i a la manera del que es fa per exemple a França amb els anomenats "petits journals", el Museu vol apropar al gran públic els continguts essencials de les exposicions temporals. Per a fer-ho hem seleccionat algunes de les millors obres, agrupant-les en àmbits, i les hem acompanyat de petits textos explicatius i d'algunes cites procedents del catàleg.

  Camí: /museupicasso/ca/abstract-1-picasso-davant-degas
 • El Museu Picasso enceta un cop més una col·lecció nova. Es tracta d'una sèrie d'opuscles que acompanyaran unes exposicions de petit format que tenen com a objectiu aprofundir en l'anàlisi d'una obra, d'un conjunt d'obres o d'una part dels fons documentals del museu. En aquest sentit, el títol genèric de la col·lecció "focus" no pot ser més explícit. El protagonista és en aquesta ocasió "Ciència i Caritat", un oli de grans dimensions que Picasso va pintar a Barcelona quan només tenia quinze anys. Dos textos ens ajuden a acostar-nos a l'obra: un ens explica el seu significat en la trajectòria de l'artista i ens permet entendre-la en el context de les temàtiques que triomfaven en les exposicions oficials del moment; l'altre ens descobreix els secrets del procés tècnic d'elaboració de la tela que els avenços tecnològics ens han permès conèixer.

  Camí: /museupicasso/ca/col%C2%B7lecci%C3%B3-focus-1-ci%C3%A8ncia-i-caritat-al-descobert