Col·loqui i projecció de la pel·lícula “Raymond Roussel: Le Jour de Gloire” de Joan Bofill, amb Hermes Salceda i Emmanuel Guigon

Documental sobre el Raymond Roussel, inspirador del surrealisme, de Marcel Proust i de nombrosos novel·listes i artistes actuals, des d’ Enrique Vila-Matas i Miquel Barceló fins a John Ashbery. A partir del llargmetratge “Impressions de l’Haute Mongolie” (1976), que Salvador Dalí i el seu director Josep Montes-Baquer vàren dedicar a Roussel, diversos especialistes com Michel Butor desvetllen la figura d’aquest escriptor i poeta, en un viatge literari, musical i plàstic que ens porta des de Barcelona a Mallorca, Madrid, Alemanya, França, Italia, Austria i EEUU. I des de les imatges microscòpiques impregnades en un bolígraf fins el retrat més singular de l’ànima humana.

La projecció anirà precedida per un col·loqui amb la participació de Joan Bofill, realitzador del film; Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso; i Hermes Salceda, profesor i especialista en Raymond Roussel.

________

Dijous 18 de maig, 19 h

Entrada lliure fins a completar aforament

Sala d’actes del Museu Picasso. Plaça Sabartés, 1