PROPOSTES PERFORMATIVES ENTORN DE L’ART CONTEMPORANI I LA GASTRONOMIA

Avtivitat entorn a l'exposició «La cuina de Picasso».

Com s’explora la relació entre gastronomia i art? Entre el fet social de menjar i els rituals que comporta? Com es vinculen el plaer i la estètica? I és l’art tan necessari per l’esperit humà com ho és la necessitat de nodrir-se per al cos? Per examinar aquestes i altres incògnites des d’una perspectiva contemporània, hem demanat a diversos col·lectius que ens proposin una sèrie d’activitats que tractin aquests interrogants des d’angles molt diversos.

Les accions tindran lloc els dimecres de juliol, a les 19.00 h

04/07/18 Futurae Radices: un cas d'estudi, a càrrec de Gulalab

Conferència sobre el moviment neo-gastro-art Futurae Radices: el seu origen confús, el seu manifest controvertit i l'anàlisi de les obres més épatants dels membres més destacats.

Gulalab és un projecte multidisciplinari en què convergeix l’art, la ciència i la gastronomia. Des d'aquest espai s'analitza i experimenta l'estreta relació entre la gastronomia i altres matèries com ara l'art sonor, la intel·ligència artificial, l'arquitectura o la poesia.

Sala d’actes. Plaça Sabartés, 1

19.00 h

Activitat gratuïta. Aforament limitat.

11/07/18 Ágape Insípido, de Vera Livia García

Una experiència perfo-degustativa que proposa un viatge d'allò insípid a allò sàpid a través dels sentits, en el qual els convidats n’esdevenen protagonistes.

Aquest projecte, que reuneix professionals de diferents disciplines, s’origina a partir de la noció «insípid» desenvolupada pel sinòleg i filòsof francès François Jullien. 

A la cultura xinesa, allò insípid posseeix valor i a través de l'art esdevé una experiència: és allò indeferenciat, que té a veure amb la desafecció i els estats contemplatius, un estat en el qual tot és possible i tot està en potència.

Concepte i amfitriona: Vera Livia García https://www.veraliviagarcia.com

Disseny del tast: Oriol Castro (cap de cuina de elBulli, cap de cuina de Disfrutar).

Ambient sonor: Alessandro Olla

Col·laboració en la investigació: Jèssica Jaques Pi

Durada: 40 minuts

Sala d'actes. Plaça Sabartés, 1

19.00 h

Activitat gratuïta. Aforament limitat

Reserva prèvia: museupicasso_reserves@bcn.cat

18/07/18 Poesia Visual Culinària, de David Ymbernon

De ben petit, Ymbernon es va intoxicar en beure una poció que preparava acuradament: en un got. Hi posava oli, pasta de dents, vinagre, sal, pintura i Avecrem. Era un indici del que havia de passar, uns anys després, amb l'acció Poesia Visual Culinària (Premi Nacional d'Accions Artístiques 1999, Vespella de Gaià). Aquesta consisteix a cuinar un plat en què, en els aliments utilitzats, no hi ha relació entre continent i contingut. 

Sala d’actes. Plaça Sabartés, 1

19.00 h

Activitat gratuïta. Aforament limitat