«Petites històries, grans dones»: Set museus de Barcelona organitzen contacontes infantils sobre les dones investigadores i creadores

Entre el 16 de febrer i el 30 de març cada museu organitza una sessió adreçada al públic familiar que inclou la creació en directe d’un dibuix a càrrec d’una il·lustradora.

El projecte permet recrear la vida de catorze dones rellevants en l’art, les ciències y els oficis a través de la narració de contes infantils escrits expressament per a cada sessió.

En cada sessió la formadora en oratòria Ïo Valls narrarà a les nenes i els nens dos contes curts sobre la vida de dues dones relacionades amb els àmbits particulars de cada museu, mentre la il·lustradora Àfrica Fanlo il·lustrarà cada conte sobre paper en directe, alhora que es projecta sobre pantalla el seu dibuix. Els contes són narracions de les escriptores Victoria Bermejo i Anna Manso ideades expressament per aquesta activitat.

Agenda del cicle:

-Dissabte, 16 de febrer, 17 h. Obrirà el cicle de contacontes el Museu Picasso amb la sessió dedicada a María Blanchard i Fernande Olivier, dues dones valentes, cada una a la seva manera; Blanchard va lluitar per la seva creativitat i Olivier per la seva llibertat. Ambdues provenien de mons en què una dona no podia triar el seu futur, i elles ho van fer.

-Dissabte, 23 de febrer, 17 h. Al Museu del Disseny us parlarem de dues dones dissenyadores: Ana Mir i Mercedes Azúa. La imaginació de l’Ana Mir l’ha portada a dissenyar objectes, al disseny d’interiors o al comissariat d’exposicions sempre amb un toc d’humor. La Mercedes Azúa és dissenyadora gràfica i autora de la imatge corporativa de grans museus i entitats i ensenya l’ofici a l’escola Eina. Comptarem amb la presència de les dues dissenyadores i els hi podreu fer preguntes!

-Dissabte, 2 de març, 17 h.  El Museu d’Arqueologia de Catalunya dedicarà la sessió a Glòria Trias i Aurora Martín.

-Dissabte, 9 de març, 17 h. Al Museu Nacional d’Art de Catalunya coneixerem la vida de l’Anna Alcubierre (Vic, 1972), reconeguda escenògrafa i dissenyadora d’exposicions, i de l’artista Mari Chordà (Amposta, 1942), eclèctica protagonista del moviment feminista català que investiga la representació pictòrica de la dona i els estereotips que l’envolten.

-Dissabte, 16 de març, 17 h. El Museu Marítim de Barcelona acollirà la sessió dedicada a Irene Bescós (Barcelona, 1976), estibadora al Port de Barcelona), i Cristina Caparrós (Barcelona, 1969), armadora del Moll de pescadors del Port de Barcelona i empresària.

-Dissabte, 23 març, 17 h. Fundació Miró. Sessió dedicada a l’arquitecta italobrasilera Lina Bo Bardi (Roma, 1645 – São Paulo, 1992) i a Martina Millà (Barcelona, 1965), historiadora de l’art i responsable de programació i projectes de la Fundació Joan Miró.

-Dissabte, 30 de març, 17 h. Tancarà el cicle el Museu de Ciències Naturals amb la sessió dedicada a Hipàtia, matemàtica, filòsofa i astrònoma (Alexandria, s. iv-v) i a Montse Colell, psicòloga, etòloga i primatòloga que vindrà a la sessió.

_____

Durada aproximada de l’activitat: 1 hora.

Adreçada a infants de 5 a 11 anys.

L’activitat és gratuïta amb aforament limitat i està prevista a les tardes de dissabte, de 17.00 a 18.00 h.