«Petites històries, grans dones. Museus amb ulls de dones», nou museus organitzen contacontes infantils sobre dones singulars

Durant tots els caps de setmana del mes de març, cada museu oferirà una activitat de rondallaires que fa protagonistes a diverses dones vinculades a la història, col·leccions o contingut d’aquests equipaments. Es tracta d’una iniciativa conjunta dels nou museus per celebrar el Dia de la Dona i està adreçada al públic familiar, infants a partir de 5 anys, i tindrà lloc tots els dissabtes i diumenges, de l’1 al 29 de març.

El projecte, vinculat al Dia de la Dona, permet recrear la vida de nou dones rellevants en l’art, les ciències i els oficis a través de la narració de contes infantils escrits expressament per a cada sessió.

Agenda del cicle:

Diumenge 1 de març al Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Sessió dedicada a la canadenca Biruté Galdikas, l’experta més important en el comportament dels orangutans.

Dissabte 7 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Sessió dedicada a la fotògrafa Colita, que ha realitzat nombroses fotografies d’artistes i cantants catalans de la Nova Cançó, i és considerada una de les millors retratistes especialitzades en aquest gènere.

Diumenge 8 de març al Museu d’Arqueologia de Catalunya. Sessió dedicada a l’arqueòloga Adela Ramon Lligué.

Dissabte 14 de març al Museu Marítim de Barcelona. Sessió dedicada a Anne Bonny, la pirata que va atemorir moltes tripulacions al mar del Carib durant part del segle xviii.

Diumenge 15 de març al Museu Picasso. Sessió dedicada a Gertrude Stein, escriptora i col·leccionista d’art modern.

Dissabte 21 de març al Museu del Disseny. Sessió dedicada a Carolina Montagne, una de les modistes més prestigioses del s. xix i principis del xx a Catalunya i pionera del comerç del vestit de luxe.

Diumenge 22 de març als Museus d’Esplugues de Llobregat. Sessió dedicada a la ceramista Angelina Alós.

Dissabte 28 de març a la Fundació Joan Miró. Sessió dedicada a Nalini Malani, artista de la Índia, Premi Joan Miró 2019, que presenta l’exposició «No em sents» a la Fundació.

Diumenge 29 de març al Museu d’Història de Catalunya. Sessió dedicada a la Roser Rosés, que va ser enviada a l’URSS quan tenia 12 anys per allunyar-la de la Guerra Civil, però hi va trobar les misèries de l’exili i la duresa de la II Guerra Mundial. Podrem conèixer-la en persona.

Activitat coorganitzada pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona; el Museu Nacional d’Art de Catalunya; el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu Marítim de Barcelona, el Museu Picasso; el Museu del Disseny de Barcelona; els Museus d’Esplugues de Llobregat; la Fundació Joan Miró, i el Museu d’Història de Catalunya.

________________

ACTIVITAT CANCELADA >>

Durada aproximada de l’activitat: 1 hora.

Adreçada a infants a partir de 5 anys.

L’activitat és gratuïta amb aforament limitat i està prevista a les tardes de dissabte, de 17.00 a 18.00 h i els diumenges d'11.30 a 12.30 h.