Performances des de les lectures ginocèntriques de l’obra de Picasso

Imagen de AC0858

Informació pràctica

Dies: 18 i 25 de maig 2022

18 de maig

Pilar Talavera

Collagesons per una DJ

Peça de spoken word o recitació acompanyada de collage sonor en viu, a partir de música d’Erik Satie i Manuel de Falla, cançons populars i entrevistes a Josephine Baker i Pablo Picasso. Crearem una atmosfera picassiana per reivindicar i recordar la figura de Baker (performer, espia i activista), des del seu èxit com a artista fins a la seva lluita com a activista dins del context del Moviment pels drets civils.

Foto: María Pandilla

 

Laura Vilar Dolç

Entre rostres: Je rêve d’être ce qui pose le pied sur le chien

Com pot canviar la nostra percepció de la suite de Las Meninas de Picasso si parem atenció als espais, els silencis, la pell o els «entres»? A través del moviment i l’escolta cinètica, la performer Laura Vilar ens obre la mirada. El personatge sense rostre de Las Meninas serà el punt d’ancoratge a partir del qual ens desplaçarem. Només així, descobrirem la multiplicitat de personatges i els seus potencials gèneres.

 

25 de maig

Daniela Callejas

Reminiscències, llums i veus en femení als poemes de Picasso

Reminiscències és una compilació de diferents exploracions experimentals realitzades al voltant d’una lectura no normativa dels textos poètics picassians i la poesia visual. Proposa una lectura corporal, espacial i temporal des d’una mirada híbrida i diversa de les composicions, mitjançant instal·lacions, performances i fotografies desenvolupades des d’àmbits de llum, de foscor i de so.

 

Meritxell de Soto

Pràctiques matriarcals des de Gósol enllà

Performance col·lectiva que recupera pràctiques ancestrals amb les mans que es feien al matriarcat de Gósol (el Berguedà). La performance vol posar el focus en aquestes pràctiques quotidianes d’una societat basada en la supervivència i on, gran part de l’any, no hi havia presència masculina. Aquest ambient va acompanyar Picasso durant la seva estada al poble i és possible que creés en ell un nou imaginari en relació amb el cos femení.

 

Bárbara Bayarri & Elena Ramírez González / Ken Pollet

Fer com si: escenografies picassianes en el llindar

Amb el drag com a dispositiu, reconfigurem escenes museístiques per presentar altres maneres de fer i pensar possibles més enllà de la lògica d’inclusió/exclusió pròpia del museu modern. Se’ns proposa trencar el relat hegemònic de la història de l’art per la via de l’humor i del plaer per imaginar altres escenografies que trenquen els límits entre allò que deixem de ser i allò que estem a punt d’esdevenir.

Crèdit: Isaac Flores

 

Informació pràctica

Activitat relacionada amb el Doctorat Picasso →

Dies:

18 i 25 de maig.

Hora:

18.00 h.

Lloc:

Accés: Museu Picasso. Sala d’actes, plaça Jaume Sabartés, 1.

Preu:

Gratuït.

Aforament limitat. Sense reserva.

Continua informat

Logo de FacebookLogo de TwitterLogo de InstagramLogo de Youtube