Mostra sonora i visual. Col·laboració amb el Centre Cívic de Sant Agustí
  • Dilluns 4 de juny
  • Museu Picasso (sala d'actes i sala columna)
Programa:

18,30h - Parasit : Pablo Rega Ramos

La sèrie Parasit, busca en l'electrònica de l'error trobar nous significats sonors, relacionant microsons captats amb sensors d'ultrasò, com si d'un organisme viu es tractés, adequant les decisions al moment per construir la peça. L'elecció de les fonts de so, materials com aigua, metall, circuits electrònics de fabricació casolana, motors i procés de síntesi mostren en la seva majoria el procés de la peça sense ser aquest el fi, però ajudant a relacionar font i resultat. Entre el món analògic de ferroveller i el digital d'un laboratori. Guitarrista i músic electrònic, treballa amb diferents formacions en l'àmbit de la improvisació IED8, BRUITAGE, Z1C0, NEUMÁTICA i la conducció de ensembles orquestra OMEGA i BIB Construeix dispositius sonors basats en diferents materials entre la instal·lació sonora i el laboratori, experimentant amb la fragilitat de la manipulació d'aquests i intentant trobar en l'electrònica el gest de l'instrument acústic.

____

19,30h - Pendulum Music d'Steve Reich : Laboratori d'Art Sonor de la Facultat Belles Arts de la Universitat de Barcelona

El Laboratori d'Art Sonor de la UB fa una recreació del Pendulum Music, peça experimental de Steve Reich de difícil catalogació. Aquesta proposta es pot entendre com una acció artística, una instal·lació i un concert, tot alhora. Els intèrprets es limiten a possibilitar que el fenomen sonor s'esdevingui, la qual cosa constitueix un precedent del treball de Reich i d'altres autors minimalistes. Fonamentada sobre repeticions i variacions, sincronies i asincronies, progressions tímbriques i rítmiques, aquesta composició obre la porta a les instal·lacions de so i a l'escultura estrictament sonora. Aquesta peça va ser interpretada per primera vegada l'any 1969 per Bruce Nauman, Richard Serra, Michael Snow i James Tenney al Whitney Museum of American Art.

____

20,00h - Marina : Mikel R. Nieto + _blank

La primera definició per la paraula Marina al diccionari és: Pertanyent o relatiu al mar. Marina fa servir enregistraments de camp subaquàtics realitzats amb hidròfons. Usa els ports del Mediterrani com a llocs d'inspiració. Creu que aquests espais estan entre el públic i el privat i que fan referència al que "Marc Augé" denomina com "no-llocs". Marina és el reflex d'aquests no-llocs subaquàtics.

_blank

Fascinada pel cinema des de la infància, va estudiar direcció de cinema, però aviat es va adonar que no li interessaven molt les narratives clàssiques, així que va començar a experimentar amb la imatge, el so i el text de maneres menys tradicionals. Actualment el seu treball gira entorn de temes com la pluja, el soroll, el caos i el buit, tant en sentit literal com des d'un punt de vista conceptual.

__

21,00h - Artesania vs. Tecnologia : Diego Armando

Juxtaposició entre l'animació analògica de curts d'origen canadenc i iraní i l'electrònica més profunda i minimal. El treball de posar nova banda sonora a aquestes imatges es fa de forma analògica també sense treball d'ordinador amb la única ajuda d'un mixer i uns plats de vinil.

Diego Armando és l'alterego de Xavier Riembau, un dels quatre membres del col·lectiu bankrobber gang i del segell Bankrobber. Dj habitual a les cabines de la ciutat comtal. L'avalen les seves sessions al Powder Room (Apolo), La 2 de Nitsa, Marula Cafè, Heliogàbal, Switch, El Niu i en Festivals com Faraday (Vilanova i la Geltrú), PopArb ( Arbúcies) i Rock Circus ( Itàlia).

__

Programa (pdf)

8ª Mostra Sonora i Visual