Instal·lació ORBIS, en el marc de LLUM BCN 2017

Per les festes de Santa Eulàlia, Barcelona s’il·lumina amb LLUM BCN, un festival en què la tradició es fon amb noves formes d’expressió que transformen la ciutat amb el llenguatge de la llum.

Al Museu Picasso acollim Orbis, una instal·lació dissenyada pels alumnes d’Elisava, l’Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona.

Orbis, o com generar una ombra lluminosa, és una instal·lació on dues fonts de llum dialoguen entre si amb la finalitat d’elogiar l’ombra, eliminant la seva connotació negativa i exaltant-ne la bellesa. Podem pensar en una ombra que generi llum? Podem invertir la relació habitual entre llum i ombra, de manera que generem una ombra lluminosa? Anomenem ombra la regió de l'espai que, pel fet d'estar situada darrere d'un cos opac il·luminat per una font lluminosa, és totalment o bé parcialment privada de la llum. Però, i si l’objecte que genera aquesta ombra és a la vegada una font de llum de forma i dimensió exactament igual que la projecció del feix que l’il·lumina? Pot aquest objecte generar llum i ombra simultàniament?

Per explorar aquestes preguntes paradoxals, proposem una conversa dinàmica entre un feix de llum projectada i una circumferència amb llum pròpia, que en un duel passional competeixen entre elles per esborrar les fronteres entre llum i ombra. La coreografia entre les dues fonts, associada als paisatges sonors derivats dels sons generats per aquestes, construirà una experiència subtil i canviant, on els rols habituals de la llum i de l’ombra es diluiran en una dansa contínua.

Autors: Andoni Zamora, Luciana Pimentel, Pablo Viaplana, Yuliana Leon, Santiago Ríos, Alba Julià, Mariam Binsaif, Claudia Ribot, Daniela Meade, Sandra Lara, Laia Garrido, Ursula Pahl, Alessia Nobile, Lorena Medina i Kueilu Lin

Tutors: Gabriel Paré i María de la Cámara, de Cube.bz; Manuela Valtchanova; Roger Paez i Antoni Montes, directors del màster.

____________

Horaris:

Divendres 10 i dissabte 11 de febrer: de 19 a 24 h

Diumenge 12 de febrer: de 19 a 23 h

Museu Picasso. Palau Finestres (carrer Montcada, 23)

ELISAVA. Escola Superior de Disseny i Enginyeria de Barcelona www.elisava.net   

#orbis #elisava #meats #LlumBCN17