La lletra com a eina de creació gràfica

Activitat entorn de l'exposció «Cubisme i guerra. El cristall dins la flama»

A càrrec de Jordi Duró

Dimarts 10, 17, 24 i 31 de gener de 2017

Com altres elements de la cultura popular, les arts gràfiques van experimentar una gran revolució durant la dècada dels anys 10; els artistes cubistes van explorar el llenguatge com un element viu, tant en el seu significat com el seu significant, i van incorporar elements tipogràfics a les seves obres.

En aquest taller, liderat pel dissenyador gràfic Jordi Duró, es vol partir d’aquests usos artístics per explorar l’evolució del disseny gràfic; l’ús de formes geomètriques; la retolació i el traç personal com a eina expressiva, i el collage en el disseny gràfic. A cada sessió s’explorarà un aspecte teòric diferent i es proposarà un exercici plàstic que faci reflexionar-hi, i que serà analitzat en grup a la sessió següent.

Jordi Duró és fundador i director creatiu de Duró. Actualment també és professor de la Universitat Pompeu Fabra i d’Eina. Manté una intensa activitat com a il·lustrador i, des de la fundació del diari Ara, té la seva pròpia secció d’opinió gràfica. La seva feina ha estat reconeguda en diverses publicacions i premis nacionals i internacionals.

www.durostudio.com

18 h a 20.30 h
Per informació i reserves: museupicasso_reserves@bcn.cat
Preu: 30 € per persona
Punt de trobada: plaça Sabartés 1
Taller adreçat a adults. Es recomanen coneixements artsticotècnics o de disseny previs.