Explorar Picasso

Programa de cursos mensuals sobre una diversitat de temes historicoartístics i de tècniques artístiques vinculats a Picasso, però examinats des de la contemporaneïtat.

PROGRAMA

MARÇ:

Urban Sketching, amb Swasky

Els dijous 4, 11, 18 i 25 de març de les 18.30 a les 20.30 h.

Curs vinculat a l’exposició temporal «Picasso. Quaderns».

De l’apunt al natural a l’urban sketching: dibuixem la Barcelona que Picasso va dibuixar... o la nostra! Un taller en format telemàtic però amb molta interacció i amb pràctiques de dibuix individuals que després podreu compartir amb en Swasky.

JUNY:

Art portable per a adults, amb Fátima Tocornal

Els dimarts 1, 8, 15 i 22 de juny, de les 18.00 a les 20.30 h.

Curs vinculat a l’exposició temporal «Picasso i les joies d’artista». Sota el guiatge de la pintora i joiera Fátima Tocornal, quatre sessions en què explorar la particular relació de l’art amb la joieria.

OCTUBRE:

Retrat de Picasso amb Barcelona al fons, amb Rafa Burgos

Els dimecres 6, 13, 20 i 27d’octubre, de les 18.00 a les 20.00 h.

La petja que la ciutat de Barcelona va deixar en Picasso ha estat clau per entendre’n l’evolució. Al llarg d’aquestes quatres sessions mirarem de fer un retrat de la Barcelona d’aquella època. Recordarem artistes, tallers, locals d’oci o carrers per on es movia el jove Picasso.

NOVEMBRE:

Picasso i les avantguardes artístiques de la primera meitat de segle xx, amb Michela Rosso

Els dimecres 3, 10, 17 i 24 de novembre, de les 18.00 a les 20.00 h.

El curs, dirigit a públic en general, està enfocat a l’anàlisi de les relacions d’intercanvi i singularització que es van establir entre Picasso i els diferents «ismes» de les avantguardes artístiques en la primera meitat de segle xx.

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Tallers amb sessions de dibuix individuals, amb seguiment personalitzat

Punt de trobada: Museu Picasso. Accés per la plaça Sabartés, 1

Preu: 40 € (per totes les sessions d'un curs)

Inscripció prèvia: museupicasso_reserves@bcn.cat

________

Sempre que la situació sanitària ho permeti, aquesta activitat es farà de forma presencial, adaptant-se i respectant les mesures de seguretat, prevenció i protecció enfront de la Covid-19 que estableixin les autoritats sanitàries.