Els altres invisibles

Performance d’Eulàlia Valldosera

Quina relació hi ha entre un pintor i la seva model? És la model afectada pel fet d’estar retratada, projectada i fins i tot tergiversada per l’acció de l’artista? Podem despertar la memòria d’un objecte? Hi ha vida capturada en una imatge?

En un exercici d’autohipnosi oferiré la meva veu a una de les pintures del Museu: un retrat de Jacqueline. Convertint el meu cos en antena accediré als registres que la imatge ha memoritzat del seu autor i la seva model i amant.

 

Eulàlia Valldosera. Vilafranca del Penedès, 1963. Poso atenció en allò desapercebut, en allò rebutjat del dia a dia, en els espais intermedis, en els bastidors de l'ésser que busca unir els seus fragments en una narració que doni sentit i sentiment al lloc que ocupa en la trama fosca del teixit col·lectiu. Premi Nacional d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya el 2002, he participat a diverses exposicions i biennals internacionals, com Istanbul, Manifesta, Biennal de l'Image de París, Venècia, Sao Paulo, Sydney i a Skulptur Project de Münster. L’any 2009 es va fer una exposició retrospectiva de la meva obra al Museo Reina Sofía.

________

Activitat en el marc de l’exposició «En el nom del pare» (del 7 de juny al 24 de setembre de 2019), comissariada per Rosa Martínez.

Dijous 9 de maig a les 12 h.

Museu Picasso de Barcelona. C/ Montcada 23 (Palau Finestres).

Entrada lliure fins a completar aforament.

#PicassoEnElNomDelPare