"El dibuix en transformació", impartit per Joma

La temàtica del taller se centrarà en els desplaçats forçosos, els migrants, la mort, el mar, el viatge, les fronteres, el rebuig i l’acceptació com a conceptes. Tot prenent com a punt de partida diverses obres del Museu Picasso, farem servir estratègies com ara esborrar i redibuixar, transformar el suport i afegir-hi d’altres elements, i explorarem alhora com les imatges ens traslladen a llocs insospitats.

El 15 de març, els dibuixos de Joma i els dels participants al taller cobraran vida i s’oferirà una sessió on l’art i la música convergiran.

Joma és un artista plàstic i, sobretot, un dibuixant que compta amb una llarga trajectòria en el dibuix d’opinió i de pensament publicat en premsa. Ha ideat una profunda recreació visual del món homèric: L’Odissea (2007-2009) i La Ilíada (2009-2013). Actualment treballa la performance de dibuix en directe acompanyat de músics improvisadors, així com el dibuix en transformació en format de vídeo projectable. Les Metamorfosis d'Ovidi i Uns i Altres són dos dels principals projectes en curs.

Dijous 15 i 22 de febrer i 1 i 8 de març, de 17:30 a 20 h

Actuació final Uns i Altres el dijous 15 de març, a les 19 h (oberta al públic)

Taller orientat a adults

Preu: 40 €

Actuació del 15 de març: gratuïta

Reserva prèvia: museupicasso_reserves@bcn.cat

Aules del Centre de Documentació i Recerca

Plaça Sabartés 1

Amb la col·laboració de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB)

____

Actuació Uns i Altres

Amb Mark Cunningham, trompeta i electrònica, i Miquel Jordà, saxo i infrainstruments.

El mar, el viatge i l'acollida. Retrat i dibuix en transformació per a construir una imatge impactant de la realitat a la Mediterrània. Música i dibuix en sincronia alimentant-se mútuament.

Dijous 15 de març a les 19 h

Entrada gratuïta

Sala d’actes

Plaça Sabartés 1