Contuberni pugilístic a can Picasso: Arthur Cravan versus Carles Hac Mor

Sessió d’accions

Sessió d’accions que vol revisar el llegat artístic d’Arthur Cravan, així com el seu ressò en diverses generacions de creadors gràcies al poeta Carles Hac Mor.

El 1992, el Palau de la Virreina de Barcelona va presentar l’exposició «Arthur Cravan. Poeta i boxador». En el marc de l’exposició, comissariada per Maria Lluïsa Borràs, Carles Hac Mor i Ester Xargay van organitzar dues jornades d’accions i lectures en un ring instal·lat per a l’ocasió al pati de la Virreina. Aquells actes no només van servir per difondre la llegenda de Cravan, que Carles Hac Mor no havia parat d’escampar, sinó que també va servir per connectar diverses generacions i creadors de diverses disciplines al voltant de la idea de l’acció: Macromassa, Imma Pla, Xavier Manubens i Maite Ninou, Xavier Canals, Benet Rossell, Òscar Abril Ascaso, Borja Zabala...

A partir d’aquí, i sota l’ombra del poeta boxador, es va desenvolupar una rica escena accionista performance que va anar més enllà del món estricte de l’art, i Carles Hac Mor i Ester Xargay van iniciar un format que, sota el nom de revista parlada o caminada, van desenvolupar durant molts anys. No és casualitat, de fet, que alguns considerin Arthur Cravan el pare del happening. Ara volem recuperar aquest esperit obert i d’acció per retre un homenatge gens mortuori a Cravan i Hac Mor.

Coordinació i presentació: Ester Xargay i Eduard Escoffet.

Participants: Lluís Alabern, Vicenç Altaió, Andríi Antonovskyi i Catalina Girona, J.M. Calleja, David Caño, Joan Casellas, Marta Darder, Xavi Lloses, Xavier Manubens, Miquel Àngel Marín, Pere Noguera, Imma Pla, Pía Sommer, David Ymbernon, Mireia Zantop.

________

Dijous, 16 de novembre, a les 19 h

Entrada gratuïta, aforament limitat

Accés: Pati de Montcada 23, sala de la columna, pati Noguera i sala d’actes

Web de la exposició «Arthur Cravan. Maintenant?»