Concurs #MuseumQuizAcasa, nova proposta de museus catalans per als dies de confinament

Diversos museus catalans llancem #MuseumQuizACasa, una edició conjunta especial del concurs Museum Quiz durant els dies de confinament amb l’objectiu de proporcionar una alternativa cultural i de lleure mentre duri el confinament social sol·licitat per les autoritats sanitàries com a mesura de prevenció contra el Covid-19. El concurs és accessible a través de l’adreça web www.museumquizacasa.org.

La nova proposta d’una quinzena de museus adopta el nom de #MuseumQuizACasa i inclou una versió per a adults (públic en general) i una altra per a famílies (infants). El concurs s’iniciarà el dissabte 28 de març i estarà actiu mentre duri el confinament social. De dilluns a divendres s'adreça a les famílies amb un concurs cada dia dedicat a un dels museus participants, i els dissabtes s'adreça al públic general amb preguntes de tots els museus en un únic concurs. Estarà construït sobre la plataforma gratuïta Kahoot. 

Les preguntes inclouran temes d’actualitat, locucions i frases fetes, cultura popular, arts (música, cinema, pintura, escultura, gravat, disseny, etc.) i curiositats, amb especial atenció al patrimoni cultural de cadascun dels museus participants. Es preveuen 4 tipologies de pregunta: quiz, cert/fals, pregunta oberta i trencaclosques. Es recomana que cada equip estigui format per un mínim de 2 i un màxim de 5 persones. Un cop finalitzada la sessió tothom podrà veure la seva puntuació amb relació a la resta de persones participants.

Modalitat adults i versió familiar

La versió #MuseumQuizACasa adreçat a adults tindrà lloc tots els dissabtes a partir del 28 de març a les 18.00 hores, mantenint-se actiu fins a les 22.00 hores del mateix dia, com un esdeveniment en línia. El concurs inclourà entre 18 i 20 preguntes vinculades amb la temàtica de qualsevol dels museus participants.  

De la seva banda, la versió familiar del #MuseumQuizACasa tindrà lloc a partir del dilluns 30 de març diàriament de dilluns a divendres, també a les 18.00 hores. La plataforma estarà activa també fins a les 22 hores, temps durant el qual qualsevol família podrà jugar-hi, tot responent 18 preguntes plantejades en el mínim de temps possible. Cada dia el concurs estarà dedicat a la temàtica específica d’un museu.

Durant les properes setmanes s’informarà oportunament de les dates i els museus participants al #MuseumQuizACasa familiar a través de la pàgina web www.museumquizacasa.org.

Amb aquesta iniciativa els museus implicats volem contribuir a alleugerir el confinament social de la ciutadania aportant eines per al foment de la cultura i la divulgació del seu patrimoni cultural. Les persones participants podran fer-ho a través de qualsevol dispositiu electrònic, ja sigui mòbil, tauletes o ordinadors. La participació en aquest concurs no implica la cessió de cap dada personal de les persones usuàries atès que la plataforma d’accés al joc Kahoot no emmagatzema cap dada personal.

El concurs #MuseumQuizACasa és una iniciativa del Museu Marítim de Barcelona i del Museu de Ciències Naturals de Barcelona, amb la col·laboració del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, el Jardí Botànic, el Museu del Disseny de Barcelona, el Museu Picasso, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de la Terrissa de Quart, els Museus de Sant Cugat, el Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí), el Museu de Història de Cambrils, Museus de Sitges, Museu de Guissona i el Far de Vilanova i la Geltrú.

_________

El concurs s’iniciarà el 28 de març i estarà actiu de dilluns a dissabte de les 18.00 a les 22.00 h, mentre duri el confinament social.

https://museumquizacasa.org/