• FINALITZEN LES OBRES DE REHABILITACIÓ DELS PATIS I S’INICIA LA RESTAURACIÓ DE LES FAÇANES EXTERIORS DEL MUSEU PICASSO

  Barcelona, 24 d’octubre de 2022...

  Més informació ......

  Barcelona, 24 d’octubre de 2022

 • NOTA DEL DIRECTOR DEL MUSEU PICASSO PEL DECÉS DE JOAN GASPAR I FARRERAS

  Barcelona, 16 d’octubre de 2020

  Més informació ......

  Barcelona, 16 d’octubre de 2020

 • EL MUSEU PICASSO REPRÈN LA PROGRAMACIÓ D’ACTIVITATS FAMILIARS

  Barcelona, 1 d’octubre de 2020

  Més informació ......

  Barcelona, 1 d’octubre de 2020

 • L’EXPOSICIÓ «JAMAIS. ÓSCAR DOMÍNGUEZ & PABLO PICASSO» INAUGURA LA TEMPORADA EXPOSITIVA AL MUSEU

  Barcelona, 14 de juliol de 2020

  Més informació ......

  Barcelona, 14 de juliol de 2020

 • CUIDEM EL MUSEU I CUIDEM DE TU, LA BENVINGUDA DEL MUSEU PICASSO ALS VISITANTS

  Barcelona, 12 de juny de 2020

  Més informació ......

  Barcelona, 12 de juny de 2020

 • OBRIM PORTES DE NOU EL DIVENDRES 12 DE JUNY!

  Barcelona, 4 de juny de 2020

  Més informació ......

  Barcelona, 4 de juny de 2020

 • I TU, QUIN PICASSO CONEIXES? LA CAMPANYA DEL MUSEU PICASSO QUE BUSCA LA COMPLICITAT DELS CIUTADANS

  Més informació ......

 • ARA FA 50 ANYS, EL 8 DE MAIG DE 1970 ES VA FIRMAR L’ACTA NOTARIAL EN LA QUE PICASSO FEIA DONACIÓ A LA CIUTAT DE BARCELONA D’UN NOMBRE MOLT IMPORTANT D’OBRES DE JOVENTUT DAVANT DE LA SORPRESA DELS FRANCESOS

  Més informació ......

 • EL MUSEU PICASSO INCORPORA AL SEU FONS DUES ESCULTURES EN BRONZE D’EMILI FONTBONA

  Barcelona, 9 de març de 2020.- El Museu Picasso compta a partir d’avui amb dues peces d’Emili...

  Més informació ......

  Barcelona, 9 de març de 2020.- El Museu Picasso compta a partir d’avui amb dues peces d’Emili Fontbona Ventosa al seu fons artístic. Això ha estat possible gràcies a la donació que ha fet l’hereu de l’artista, Francesc Fontbona de Vallescar. Les dues foses recents en bronze que el Museu Picasso incorpora al seu fons són Mariner de Tarragona i Dona d’Amposta, escultures realitzades l’any 1902 originàriament en fang i que representen el màxim exponent de la producció postmodernista de l’artista. Dues obres estilísticament properes a l’escultura de Pablo Picasso, Dona asseguda, la primera escultura de Picasso, donada per Jaume Sabartés de l’any 1962 al Museu Picasso, executada a la casa familiar d’Emili Fontbona de Barcelona. Emili Fontbona va iniciar a Pablo Picasso en la tècnica de l’escultura l’any 1902 i van mantenir amistat durant l’època dels Quatre Gats. El 1899, Fontbona, es va instal·lar a París amb Pidelaserra i Ysern, i durant l’estiu i la tardor del 1901 va freqüentar la colla de Manolo Hugué, Jaume Sabartés, Mateu Fernández de Soto i Picasso, que es reunien al cafè La Lorraine i a la cerveseria Zut. Un testimoni de la seva relació és el dibuix de començaments del 1902 en què Picasso es representa als Quatre Gats, amb Fontbona, Pere Romeu, Josep Rocarol, Àngel Fernández de Soto i Jaume Sabartés. A la sala 8 de la col·lecció permanent del Museu Picasso, s’hi mostren peces que recorden aquest lligam professional i amistós d’ambdós artistes. S’hi poden veure documents com la coberta de la revista d’Il Tiberio núm. 9 o la revista Joventut núm 256, tres dibuixos d’ambdos artistes, set escultures (com Cap de Faune i La poesia èpica i la poesia mística d’Emili Fontbona), una fotografia i la pintura de Marià Pidelaserra Retrat d’Emili Fontbona. Les escultures d’Emili Fontbona han estat cedides a alguns dels principals museus d’art de Catalunya gràcies al projecte que els seus familiars han impulsat amb l’objectiu de recuperar la figura i obra de l’escultor, finançant la fosa de les peces perquè siguin exposades. Fontbona va ser un escultor singular definit en el seu moment per l’artista Feliu Elies com el Gauguin català. Fins ara s’han lliurat escultures al Museu Nacional d’Art de Catalunya, al Museu Frederic Marès, Museu d’Art Modern de Tarragona, al Casino d’Amposta i al Museu de Montserrat. Amb motiu de la donació el Museu Picasso ha editat la publicació Pablo Picasso, Emili Fontbona, a càrrec de Núria Gil, doctora en Història de l’Art, segon número de la col·lecció Passaport que va iniciar el Museu Picasso l’any passat amb la publicació en commemoració del centenari de la donació de l’obra Arlequí.

 • EL MUSEU PICASSO SUPERA LA XIFRA D’1 MILIÓ DE VISITANTS AQUEST ANY 2019

  Barcelona, 18 de desembre de 2019.- El Museu Picasso ha rebut 1.023.727 visitants fins al 30...

  Més informació ......

  Barcelona, 18 de desembre de 2019.- El Museu Picasso ha rebut 1.023.727 visitants fins al 30 de  novembre de 2019 i preveu tancar l’any amb una xifra al voltant d’un milió cent-mil visitants. Al llarg d’aquest any al Museu Picasso s’han pogut visitar 7 exposicions temporals: Picasso descobreix París, del 21 de setembre de 2018 al 20 de gener de 2019; Sabartés per Picasso per Sabartés i Pablo Picasso i els editors Gustavo Gili. Treball i amistat, del 23 de novembre de 2018 al 31 de març de 2019, va rebre 239.818 visitants; Picasso, la mirada del fotògraf i En el nom del pare, del 7 de juny al 24 de setembre de 2019, va rebre 186.887 visitants; i des del passat 8 de novembre fins al març de 2020, el Museu Picasso exposa Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim i Picasso poeta que de moment han rebut 47.030 visitants. Aquest any 2019, el Museu Picasso ha celebrat el centenari de la donació de l’obra "Arlequí", retrat del ballarí i coreògraf Léonide Massine pintada l’any 1917 a Barcelona, que l’artista va donar dos anys més tard a la ciutat. Aquesta peça va ser la primera obra de l’artista que va entrar a formar part del fons dels museus de Barcelona. Del 14 al 19 de maig l’"Arlequí" va sortir del quadre per celebrar, amb els visitants del Museu i amb altres personatges de la "Commedia dell’arte", aquest aniversari. Més de 2.600 persones van gaudir de les actuacions i tallers proposats. (...)

 • EL MUSEU PICASSO" ADQUIREIX UN MARC CLIMÀTIC PER A "CIÈNCIA I CARITAT" AMB EL SUPORT DE L'HOTEL THE SERRAS

  Barcelona, 12 de desembre de 2019 – El Museu Picasso, amb el suport de l’hotel The Serras, ha...

  Més informació ......

  Barcelona, 12 de desembre de 2019 – El Museu Picasso, amb el suport de l’hotel The Serras, ha instal·lat un marc climàtic a la recentment restaurada obra de la seva col·lecció, "Ciència i Caritat", que permet controlar la temperatura i la humitat de l’obra i així estabilitzar i protegir aquest testimoni únic dels inicis de Pablo Picasso.

  Segons Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona: “Una de les missions fonamentals d’un museu és vetllar pel seu patrimoni. El projecte de restauració de "Ciència i Caritat", dirigit per la responsable del departament de restauració del Museu Picasso, Reyes Jiménez, ha estat un dels més importants que ha abordat el Museu els darrers anys. "Ciència i Caritat" és la primera obra mestra de Picasso, com va quedar palès a l’exposició «Picasso. Chefs-d’œuvre!» que va tenir lloc l’any passat al Musée national Picasso Paris, on l’obra va ocupar un lloc destacat a la primera sala de l’exposició. Amb aquest marc climàtic, ens assegurem que les seves condicions d’exposició són les òptimes. És primordial per a un Museu de rellevància internacional com el nostre, mantenir una estreta relació amb el teixit empresarial per a crear sinergies que ens permetin continuar creixent plegats.”

  “Saber que he pogut ajudar a mantenir un llegat tant important em causa una forta emoció i satisfacció. Picasso va tenir el seu primer estudi on he construït un dels meus somnis. Descobrir-ho va ser un regal. I la meva manera d’entendre la vida i el negoci sempre ha sigut amb agraïment”, explica Jordi Serra, propietari de l'hotel The Serras
   

 • EL MUSEU PICASSO ANALITZA EN UN SIMPOSI LA FACETA POÈTICA DE PICASSO I LA SEVA RELACIÓ AMB LA POESIA CATALANA

  28 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que s’ha...

  Més informació ......

  28 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que s’ha celebrat avui dijous, 28 de novembre, al Museu Picasso de Barcelona, ha analitzat la faceta poètica de Pablo Picasso, la seva relació amb la poesia catalana i el seu vincle poètic amb Paul Eluard, un camp de recerca encara avui en dia poc conegut de la vida de Picasso però que desperta cada cop més interès entre els experts picassians com ha quedat palès arrel de les recent inaugurades exposicions Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim i Picasso poeta. El simposi està organitzat pel Museu Picasso de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del recentment creat Doctorat Picasso.

 • EL MUSEU PICASSO EXPLORA LA RELACIÓ DE PICASSO AMB LA POESIA CATALANA EL SIMPOSI «AU RENDEZ-VOUS DES POÈTES A CATALUNYA»

  21 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que tindrà lloc...

  Més informació ......

  21 de novembre de 2019.- El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya»,  que tindrà lloc el proper dijous, 28 de novembre, al Museu Picasso de Barcelona, té l’objectiu d’explorar quelcom poc conegut de Pablo Picasso —que fou catalanoparlant, poeta, amic i lector de poetes catalans— la seva relació amb la poesia catalana i el vincle poètic amb Paul Eluard.

  Aquest simposi està dirigit a tot tipus de públic interessat en l’obra picassiana —acadèmics, professionals i públic general— i forma part de les activitats a l’entorn de l’exposició temporal  Picasso poeta, comissariada per Emmanuel Guigon, director del Museu Picasso de Barcelona; Marie-Laure Bernadac, conservadora general honorària dels museus de França; Claustre Rafart, conservadora del Museu Picasso de Barcelona, i Androula Michael, professora titular de la Université de Picardie Jules Verne i de la UFR des Arts de París, que es pot visitar al Museu Picasso fins a l’1 de març de 2020.

  La benvinguda del simposi anirà a càrrec d’Emmanuel Guigon (director del Museu Picasso) i Jèssica Jaques (professora titular d’Estètica i Teoria de les Arts a la UAB) i comptarà amb la participació d’Àlex Broch (crític literari, assagista, autor, professor universitari i editor).

  El simposi «Au rendez-vous des poètes a Catalunya», comissariat per Jèssica Jaques i Androula Michael, comptarà amb la participació d’investigadors de diferents disciplines que descobriran nous territoris de recerca en l’àmbit dels estudis picassians com Susanna Rafart (escriptora), Joan Santanach (professor del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UB, Universitat de Barcelona), Eliseu Trenc (catedràtic emèrit d’estudis hispànics a la Universitat de Reims) i Raül Garrigasait (escriptor, traductor i hel·lenista).

  També es farà un recital de poesia a càrrec de Blanca Llum Vidal (poeta, editora i traductora catalana) i Vicenç Altaió (poeta, assagista, crític d’art, articulista d’opinió i editor).

 • MARATÓ POÈTICA AL MUSEU PICASSO

  16 de novembre de 2019 - El Museu Picasso ha celebrat aquest
  dissabte una lectura...

  Més informació ......

  16 de novembre de 2019 - El Museu Picasso ha celebrat aquest
  dissabte una lectura contínua del poema «Liberté» de Paul Eluard. La
  jornada, de 12 hores de durada, ha comptat amb la participació de més
  de 100 persones, que han llegit en diferents idiomes aquest poema
  escrit per Paul Eluard l’any 1941, després de l’ocupació alemanya. El
  1943 la RAF britànica el distribuí per tot França, despertà les
  consciències i les energies dels francesos i es convertí en un cant
  d’esperança. Diverses personalitats del món cultural s’han adherit a
  aquest acte, com ara els artistes Ignasi Aballí i Perejaume, l’actor
  Abel Folk i la directora teatral Carlota Subirós, David Castillo i
  Susanna Rafart, poetes, així com la directora de cinema Isona Passola i
  l’arquitecta Beth Galí, entre d’altres. A la proposta, que ha anat a
  càrrec de Vicenç Altaió, també s’hi han sumat persones del públic, que,
  de manera anònima, han volgut fer la seva lectura personal d’aquest
  conegut poema.

 • EL MUSEU PICASSO ÉS LA SEU DEL SIMPOSI INTERNACIONAL DE RESTAURACIÓ I CONSERVACIÓ PREVENTIVA EN L’OBRA DE PICASSO

  El proper dijous, 29 de novembre, el Museu Picasso acull el Simposi Internacional “Al voltant...

  Més informació ......

  El proper dijous, 29 de novembre, el Museu Picasso acull el Simposi Internacional “Al voltant de Picasso: Aproximació a la relació entre materials i mecanismes de degradació”. Aquest simposi, organitzat conjuntament amb la Universitat de Politècnica de València (UPV), proporciona un fòrum on es presenten les conclusions més recents sobre les alteracions dels materials pictòrics i els canvis mecànics de la pintura en l’obra de Pablo Picasso que s’han realitzat a partir del projecte ProMeSa.
   
  En aquesta important cita hi participen destacats professionals d’arreu del món en estudis tècnics de conservació, científics i historiadors de l’art així com personalitats científiques de renom internacional com Marion F. Mecklenburg del Smithsonian Institution de Washington Michal Łukomski del Getty Conservation Institute de Los Ángeles i Emanuela Bosco de la Technische Universiteit Eindhoven, i fins una quarantena més d’experts picassians que debatran sobre les investigacions i troballes més recents i les noves estratègies de conservació que minimitzen la degradació de les obres.

 • PRESENTACIÓ DE L'EXPOSICIÓ LA CUINA DE PICASSO

  El proper dimecres, 23 de maig, a les 11.30 hores, a la primera planta del palau Finestres (...

  Més informació ......

  El proper dimecres, 23 de maig, a les 11.30 hores, a la primera planta del palau Finestres (accés pel carrer de Montcada, 23), es presentarà en roda de premsa als mitjans de comunicació l'exposició La cuina de Picasso.

  A l’acte hi assistiran, Emmanuel Guigon, comissari de l'exposició  i director del Museu Picasso, Claustre Rafart, comissària de l'exposició, Androula Michael, comissària de l'exposició i Ferran Adrià, d'elBulli Foundation. 

  Després dels parlaments es realitzarà la visita comentada a l'exposició de la mà dels comissaris i de Ferran Adrià.

  L'endemà, dijous 24 de maig a les 7 de la tarda, tindrà lloc la inauguració oficial de l'exposició La cuina de Picasso (amb invitació).

  Tots els mitjans –redactors i gràfics– que ho desitgin podran visitar la mostra, abans de la roda de premsa, a partir de les 9.30 hores.

 • PRESENTACIÓ DE LA PROGRAMACIÓ DE L’ANY 2018 DEL MUSEU PICASSO

  El proper dimecres, 31 de gener de 2018, a les 11 hores, el director del Museu Picasso de...

  Més informació ......

  El proper dimecres, 31 de gener de 2018, a les 11 hores, el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon, presentarà, en roda de premsa als mitjans de comunicació, la Programació per al 2018 del Museu Picasso. La temporada expositiva del 2018 al Museu Picasso s’inicia amb l’exposició "La Cuina de Picasso", una mostra que acosta per primera vegada i de manera exhaustiva la relació de l’artista amb la gastronomia. S’hi tracten tots els temes essencials de la vida i obra de Pablo Picasso, i permetrà considerar l’artista des d’una nova perspectiva. La mostra presenta un recorregut cronològic per l’obra i la vida de Picasso, prop de 200 peces entre olis, dibuixos, gravats, escultures i documents audiovisuals mostraran com la presència del menjar és una constant tant en l’obra plàstica com en els textos literaris de Picasso. Posteriorment a partir del setembre es presentaran 3 exposicions més. També s'exposaran els principals projectes d’altres àrees del Museu Picasso, com la Investigació i la Recerca, la Restauració i Conservació Preventiva, les Publicacions, la Gestió de Públics i els Serveis Educatius i Activitats.

 • EL MUSEU PICASSO FA UN BALANÇ POSITIU DE L'ANY 2017

  4 de gener de 2017 - El Museu Picasso ha rebut 1.046.190 visitants durant l’any 2017. Aquestes...

  Més informació ......

  4 de gener de 2017 - El Museu Picasso ha rebut 1.046.190 visitants durant l’any 2017. Aquestes dades són el resultat d’un any prolífic en exposicions, recerca, publicacions i esdeveniments, entre altres, per aquest motiu, el Museu fa un balanç positiu d’aquest 2017 i encamina el 2018 amb entusiasme...

 • EL MUSEU PICASSO PUBLICA LA COL·LECCIÓ "DESCOBRIR PICASSO" DIRIGIDA AL PÚBLIC INFANTIL

  Barcelona, dilluns 18 de desembre de 2017.- El Museu Picasso presenta la col·lecció "...

  Més informació ......

  Barcelona, dilluns 18 de desembre de 2017.- El Museu Picasso presenta la col·lecció "Descobrir Picasso", dirigida al públic familiar, amb l’objectiu de fomentar la creativitat i acostar la figura de Pablo Picasso als més petits. La nova sèrie s’estrena amb dos primers llibres que es titulen: Els ulls de Picasso i El bestiari de Picasso i estan disponibles en català, castellà, anglès i francès.
  És un projecte emmarcat en l'estratègia de divulgació anunciada pel director Emmanuel Guigon el gener d'aquest any en la qual apostava per la creació d'una línia editorial de llibres infantils.
  Es tracta de llibres il·lustrats íntegrament amb imatges d'olis, dibuixos, gravats i ceràmiques pertanyents al fons del Museu i que, a través del dibuix, la pintura i el joc, volen apropar als infants, ─i també als grans─, a l'obra de Picasso. El primer número, Els ulls de Picasso, posa èmfasi en el vessant retratista de Picasso i en les múltiples tècniques que va dominar. En el segon, El bestiari de Picasso, descobrim com els animals són també protagonistes de moltes de les seves obres.

 • EL MUSEU PICASSO INAUGURA UNA PLACA EN HOMENATGE AL NOTARI RAIMON NOGUERA

  Barcelona, dimecres 13 de desembre de 2017.- El Museu Picasso de Barcelona i la Fundació...

  Més informació ......

  Barcelona, dimecres 13 de desembre de 2017.- El Museu Picasso de Barcelona i la Fundació Noguera han inaugurat una placa commemorativa en honor a un dels artífex de la constitució del Museu Picasso de Barcelona, el notari Raimon Noguera. La placa s’ha instal·lat al Pati Noguera del Museu, que és l’espai que queda entre l’edifici històric del Museu i el Centre de Coneixement i Recerca. La placa vol testimoniar i recordar la contribució de Raimon Noguera com a promotor i assessor jurídic de la constitució del Museu Picasso de Barcelona l’any 1963 i de la “Donació Picasso” a la Ciutat de Barcelona el 1970. A l’acte hi han assistit Lluís Jou i Mirabet, secretari de la Fundació Noguera i membre del Patronat de Museu Picasso i el director del Museu Picasso de Barcelona, Emmanuel Guigon.

  Enllaç imatges i crèdits >

Pàgines