Barribrossa al Museu Picasso
L'UNIVERS BROSSIÀ, DAU AL SET I PICASSO
-Taula Rodona-
  • Divendres 20 d'abril a les 19 h. Entrada gratuïta

Un debat a l'entorn de Dau al Set, la segona de les grans avantguardes catalanes, el surrealisme, el magicisme i la cultura popular, des de la mirada d'avui. La plàstica, la literatura i la contemporaneïtat del moviment. I també les possibles relacions amb l'obra picassiana.

Amb la participació dels escriptors Glòria Bordons, Lluís Permanyer, Carles Hac Mor i els directors d'escena Àlex Serrano, Jordi Prat i Coll, Xavier Giménez Casas i Pasquale Bàvaro.

__

DAU AL 7
-Espectacle-
  • Dissabte 21 d'abril a les 21 h. Entrada gratuïta

Dau al Set és el grup avantguardista català creat al voltant de la revista del mateix nom l'octubre de 1948. Fundat per Joan Brossa, el filòsof Arnau Puig, i els pintors Joan Ponç, Antoni Tàpies, Modest Cuixart i Joan-Josep Tharrats. Al poc de crear-se el grup se'ls va unir Juan-Eduardo Cirlot.

Dau al Set representa la negació de la societat del seu moment, en prendre una postura de provocació i agitació constant que entronca amb Dada i els surrealistes. Dau al set s'autoexclou de l'ambient de tenebra cultural dels primers anys del franquisme.

La peça de Nozomi 700, Dau al 7, és la quarta part d'una sèrie d'espectacles que exploren els moviments més provocadors de l'art contemporani (del segle XX i el seu pas al segle XXI). El primer Cabaret Voltaire es refereix als dadaistes, el segon Manifest groc a les avantguardes catalanes anteriors a la guerra civil, aquest DAU AL SET a les posteriors a la guerra i Ten Tips seguia la línia fins arribar al segle XXI, a través de l'artista Antonio Ortega. Tots els tres espectacles es van estrenar al Brossa Espai Escènic de Barcelona, que ara n'impulsa aquesta nova entrega.

Dau al 7, l'espectacle, és un tribut als artistes del grup i especialment a Brossa, Tàpies i Ponç. Al llarg d'una hora s'enllacen 5 obres de poesia escènica de Brossa -escrites en el període de més intensitat creativa del grup- amb textos del mateix Brossa publicats a la revista que sovint es refereixen als amics artistes. Finalment incorpora també un text biogràfic d'Antoni Tàpies.

Dramatúrgia i direcció: Xavier Giménez Casas

Amb

CARLES HAC MOR: Mestre de cerimònies

MARIA DONOSO: dj i actriu

MARÇAL BAYONA: home rapat i amb barba

MELCIOR CASALS: home negre o amb la cara molt morena

MIQUEL SEGOVIA: home amb patilles negres

VICENÇ ARMERO: assessorament musical

NURIA INÉS (TINTA FINA): creació gràfica i vestuari

DOLORS JUAREZ: escenografia

LLUÍS J. HIGUERAS: disseny gràfic i animació

XAVIER GIMÉNEZ CASAS: dramatúrgia i direcció

Producció: Nozomi 700

__

www.laseca.cat/activitat