Abecedari Picasso poeta
«digues cent vegades a i després b i després a b a a i després a b a b i després i després a b c d». Picasso Pablo (22.01.1936). L’estructura de l’abecedari escau perfectament a la poesia de Picasso, que sempre va sentir predilecció tant per les lletres i les paraules com per l’inventari, la llista i la repetició. L’escriptura és per a ell el complement indissociable de la pintura, perquè expressa el que la imatge no pot expressar.

D’aquí ve també el desig de construir una mena de diccionari abreujat de termes i noms que amb les seves diverses definicions i formes d’ús il·luminin el sentit ocult dels textos i teixeixin un canemàs de fils conductors.

Aquest abecedari no només aplega els temes recurrents dels escrits, sinó també els diversos protagonistes de la poesia de Picasso: poetes, escriptors, editors, amistats, dones i infants. Permet d’arribar al cor de l’univers picassià tot recorrent la poesia banal de les escenes de la vida quotidiana, l’abecé de les coses, l’amor i l’erotisme, la violència de la guerra o els ritus propiciatoris, i, alhora, proporcionant unes quantes claus de la personalitat, la complexió psíquica i la visió còsmica de l’artista.

La multiplicitat i diversitat de les entrades es correspon amb la dels autors, cosa que permet accedir a una gran varietat de punts de vista sobre la lectura i la interpretació de la complexa poesia de Picasso.

Autors: Androula Michael, Alicia Navarro, Carlos Ferrer Barrera, Cécile Godefroy, Christine Piot, Claustre Rafart i Planas, Emmanuel Guigon, Francesc Cortès, Fabienne Douls, Gilbert Lascault, Georges Sebbag, Jean-Jacques Lebel, Jèssica Jaques Pi, Johan Popelard, Jean-Paul Morel, Jeanne-Yvette Sudour, Laurence Bertrand-Dorléac, Lilie Fauriac, Margarida Cortadella, Mari Cruz Barón, Marc Guastavino, Marie-Laure Bernadac, Nanette Rißler-Pipka, Peter Read, Rafael Inglada, Serge Linarès, Victoria Combalía
Any: 2019
Pàgines: 336
Llengües: català, castellà, francès i anglès
Format: 16 x 24 cm
Editor: Fundació Museu Picasso de Barcelona
ISBN
català 978-84-120462-2-9
castellà 978-84-120462-1-2
français 978-84-120462-3-6
english 978-84-120462-4-3
Preu: 39 €

Comprar catàleg >