Inici | Xarxa europea de Museus de col·leccionista
128

Xarxa europea de Museus de col·leccionista

Gràcies a la generositat de molts col·leccionistes, les nostres ciutats tenen avui grans museus que ens permeten gaudir de les peces que aquestes persones van col·leccionar amb passió al llarg de les seves vides.

Tots els col·leccionistes tenen una característica en comú, la passió per col·leccionar, però Antonis Benaki, William Burrell, Calouste Gulbenkian, Frederic Marès i Gian Giacomo Poldi Pezzoli, van compartir també la vocació didàctica i la preocupació pel futur de les seves col·leccions que consideraven de naturalesa indivisible.

El Benaki Museum a Atenes, la Burrell Collection a Glasgow, el Calouste Gulbenkian Museum a Lisboa, el Museu Frederic Marès a Barcelona i el Museo Poldi Pezzoli a Milà han decidit homenatjar els homes que van fer possible la seva existència treballant conjuntament en projectes centrats en la figura del col·leccionista.

El resultat de la col·laboració entre aquestes cinc institucions donarà fruit en els propers mesos en forma de conferències, exposicions i/o publicacions.