IniciVols pujar a les golfes del Museu?

Vols pujar a les golfes del Museu?

Estem treballant en la nova presentació de la Sala de les diversions. Per aquest motiu, la Sala romandrà tancada a partir del 13 de gener i fins que tingui lloc la inauguració del nou espai, que arriba sota el títol 'Vols pujar a les golfes del Museu?' i que se celebrarà a la tardor d'aquest any. Més endavant confirmarem la data exacta.

En aquest sentit, l’artista francès Xavier Vilató, que dedica part de la seva carrera al cinema, va gravar el passat mes de març a les instal·lacions del Museu el seu nou projecte audiovisual, format per dues peces diferents: un breu curtmetratge que porta per títol Màgia mecànica i que s'emetrà en una pantalla a la Sala de les diversions i El mecànic i la ballarina, un curtmetratge de ficció inspirat en la col·lecció de joguines de la Sala de les diversions a través del gènere de la pantomima.

Pel que fa el primer, el seu objectiu és acompanyar la col·lecció d'autòmats exposats, que han recuperat el moviment i la música a través d'una restauració, tot i que no poden funcionar de forma permanent com a conseqüència de la seva fragilitat. Quant al curtmetratge de ficció, aquesta peça es projectarà al Pati del Museu el dia de la inauguració de la nova presentació de la Sala de les diversions.