IniciReprenem l’activitat a partir del 2 de juny

Reprenem l’activitat a partir del 2 de juny

Segons ha informat avui, 29 de maig, l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), aquells museus i arxius municipals tancats des del passat mes de març per causa de la crisi sanitària obriran al públic a partir del proper dimarts 2 de juny, mentre que les sales d’exposicions ho faran a partir del 9 de juny.

Entre els museus i arxius que reprenen l’activitat la propera setmana es troba el Museu Frederic Marès, que després de gairebé tres mesos tancat al públic obrirà les seves portes, amb un nou horari i una reducció del preu de l’entrada. Al Museu Marès se li sumen altres equipaments que també reprendran la seva activitat el dia 2 de juny, com el Born Centre de Cultura i Memòria, MUHBA, la primera planta del Museu del Disseny, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Castell de Montjuïc i l'Arxiu Fotogràfic. El Museu de la Música obrirà el 9 de juny, coincidint amb l'arrencada de l’Auditori, i el Museu de Ciències Naturals i el Jardí Botànic, en tant que museus de ciències i tecnologia, no ho faran fins la fase 2 de la desescalada.

Després d’unes setmanes de treball de condicionament dels espais per adaptar-los a les directrius establertes per les autoritats sanitàries, els museus reobren de nou permetent una experiència satisfactòria, i al mateix temps garantint tant la seguretat del visitant com la del personal que hi treballa.    

Les mesures de prevenció i protecció adoptades passen per la limitació de l'aforament a una tercera part de la capacitat habitual, l'obligació de l'ús de la mascareta, l'increment de la neteja i desinfecció, el tancament temporal d'alguns espais, la suspensió de les activitats de grup, la retirada de recursos interactius com pantalles o fulletons i la instal·lació d'elements de protecció com mampares o indicadors de distància de seguretat en cues i mostradors d’atenció al públic.    

Fins al 30 de juny, l’accés als museus tindrà un descompte d’un 50% en el preu habitual de l’entrada, per tal de dinamitzar la tornada als espais expositius, i també s'han establert nous horaris per facilitar el retorn de la ciutadania als equipaments culturals de la xarxa municipal. En el cas del Museu Frederic Marès, l’horari serà el següent: de dimarts a divendres de 15 a 21 hores i, els caps de setmana, de 10 a 19 hores els dissabtes i d'11 a 20 hores els diumenges.

Així mateix, malgrat que es podrà accedir als museus de manera lliure, sempre que l’aforament ho permeti, es recomana accedir a l’espai havent realitzat reserva prèvia.

Podeu ampliar informació en aquest enllaç.

Entrada anticipada

En aquest sentit, si voleu visitar el Museu, podeu comprar l'entrada anticipada aquí i portar-la impresa o descarregar-la a través del telèfon mòbil.

El Museu ha programat sessions cada 30 minuts a partir de les 15.15 hores per tal de respectar les normes d'aforament i complir amb les mesures de seguretat. Les entrades es poden comprar per a la mateixa setmana.