IniciMusicant el Museu Frederic Marès. Concert 2: 'Bouquets de melodies'

Musicant el Museu Frederic Marès. Concert 2: 'Bouquets de melodies'

* Seguint les indicacions de Salut Pública en relació a la Covid-19 i a causa del tancament del Museu fins al proper 27 de març (subjecte a posibles modificacions), el Concert 2: 'Bouquets de melodies' queda suspès de manera preventiva. Aquesta actuació forma part de les mesures adoptades per l’Ajuntament de Barcelona davant la Covid-19 orientades a contenir l’expansió del coronavirus i protegir els col·lectius vulnerables.

Data: diumenge, 15 març 2020 (Acitivitat anul·lada)

Lloc: Museu Frederic Marès (Sala femenina)

Horari: 12 hores

Preus i venda d’entrades:

L’entrada al concert inclou la visita al Museu.

Venda anticipada: 3 €

- A taquilles del Museu: dins els horaris d’obertura

Per internet

 Venda el mateix dia del concert: 5 €

- A taquilles del Museu, a partir de les 11 hores

Aforament limitat.

Programa: Sor, Moretti, Paër, Rossini i Mercadante.

Intèrprets: Cantos del Aire. Laura Martínez Boj, soprano i Bernardo Rambeaud, guitarra romàntica.

Col·laboració: Museu Frederic Marès / Escola Superior de Música de Catalunya

D’entre la diversitat d’objectes que presenta la Sala femenina hi podem descobrir la col·lecció de porta-bouquets del segle XIX. Aquests complements, relacionats amb la indumentària femenina de les classes benestants, s’utilitzaven per subjectar els petits rams de flors durant el ball. Ferran Sor, màxim exponent de la guitarra romàntica a Catalunya, conegué de ben a prop aquests ambients musicals fruit de la seva etapa concertística per diferents capitals europees. A Barcelona, les seves cançons, acompanyades de la guitarra, les trobem especialment interpretades als salons musicals i particulars de mitjan segle XIX on era molt comú el repertori d’autors d’algunes dècades anteriors, com Ferdinando Paër o Federico Moretti.

El 'Musicant el Frederic Marès'  es un cicle de concerts de petit format inspirat en les col·leccions del Museu que té per objectiu oferir al públic noves lectures de la col·lecció, a través de la música en viu. No són concerts a l’ús: el Museu adapta les seves sales d’exposició per a cadascuna de les propostes musicals. La proximitat amb l’intèrpret i l’embolcall de les obres d’art aconsegueixen crear una atmosfera particular i especial que contextualitza cada època musical proposada.

Vegeu el programa general de febrer a juny de 2020