IniciMesures de prevenció davant la Covid-19

Mesures de prevenció davant la Covid-19

De manera coordinada amb la Generalitat de Catalunya i el Govern de l’Estat i coincidint amb l’activació de la fase d’alerta del Pla específic municipal per a risc sanitari, l’Ajuntament de Barcelona ha pres mesures per tal de contenir l’expansió del coronavirus i protegir els col·lectius vulnerables, les quals entren en vigor des d’avui, 12 de març, fins al proper 27 de març, amb caràcter prorrogable.

Pel que fa l’àmbit cultural, com a norma general, tots els actes de més de 1.000 persones, tant en espais tancats com a la via pública, queden anul·lats. Els actes de menys de 1.000 persones en espais tancats (com ara teatres, cinemes o auditoris) es mantenen, sempre i quan compleixin l’aforament d’un terç marcat per les indicacions de l’Agència de Salut Pública.

Per altra banda, es posposa l’activitat dels diferents òrgans de participació municipals, com les audiències públiques, els consells de barri, els consells de districte i els consells d’equipaments.

Així mateix, com ha comunicat l’ICUB (Institut de Cultura de Barcelona) en una nota de premsa, els equipaments museístics i sales d’exposicions de la ciutat mantindran la seva activitat habitual, complint l’aforament d’un terç indicat per l’Agència de Salut Pública. Les activitats pedagògiques adreçades a infants es mantenen, sempre i quan no es barregin grups classe. Dels tallers programats, tan sols s’anul·laran aquells en els quals hi hagi manipulació d’objectes.

Les Biblioteques, els Centres Cívics, i la resta d’equipaments de cultura de proximitat, romandran oberts amb la seva activitat de tallers i cursos habitual, a excepció dels tallers adreçats a la gent gran, que queden anul·lats. S’aplicarà la norma d’un terç de l’aforament per a sales tancades d’accés lliure d’ús compartit (aules multimèdia, sales d’exposicions, xerrades als auditoris, espectacles, etc).

Aquestes indicacions han estat realitzades en base a les instruccions Govern de la Generalitat i de l’Estat. Per tant, estan subjectes a les possibles modificacions que puguin marcar aquestes administracions en els propers dies.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona gestiona i coordina els serveis sanitaris i supervisa les polítiques dirigides a mantenir la salut de la ciutadania. Podeu trobar els consells i les recomanacions que s’han de seguir al següent enllaç.

Pel que fa el Museu Frederic Marès, seguim oberts al públic. Us mantindrem informats, via xarxes socials i pàgina web, en cas de dur-se a terme qualsevol canvi.