IniciLa cultura, també des de casa

La cultura, també des de casa

Des del web decidim.barcelona s'ha creat l'espai ‘Barcelona des de casa’, que agrupa les iniciatives empreses en quatre grans àmbits: cures col·lectives i suport mutu, recursos educatius, iniciatives culturals i recursos per fer esport a casa.

Aquest projecte es divideix en diferents blocs: D’una banda, hi trobem les iniciatives de ciutat, on convergeixen tots els continguts o materials que els equipaments públics posen a l’abast de la ciutadania, com el fons documental de les biblioteques o equipaments culturals, com museus i festivals literaris, així com les iniciatives ciutadanes creades.

El segon bloc és l’Espai dels Districtes, en què cadascun dels districtes de la ciutat té un espai propi on trobar un repositori d’iniciatives de proximitat i un fòrum per compartir experiències i emocions per tal de reforçar el suport mutu entre el veïnat.

Per la seva part, la Plaça la ciutadania ofereix eines, recursos i coneixement, com exercicis esportius per fer a casa, receptes de cuina, jocs i activitats, xerrades i molt més.

L’eina digital ‘Barcelona des de casa’, que es vehicula des de la plataforma Decidim Barcelona, neix de la ràpida organització de la ciutadania amb l’objectiu de proporcionar recursos digitals en obert perquè es puguin consumir durant els dies d’aïllament, i està pensada perquè tothom hi pugui col·laborar i perquè es comparteixi amb el cercle familiar, d’amics o veïnal. El web centralitza tota la informació rellevant a nivell municipal de la situació que estem vivint, agrupant així les mesures impulsades per donar suport a les persones més vulnerables, mesures per paliar els efectes de la Covid-19 i recursos de suport per col·laborar, donar material o consultar les iniciatives ciutadanes.

La iniciativa, que estarà activa mentre durin el període d’excepcionalitat i les mesures d’aïllament, inclourà tota la informació per al suport col·lectiu, però no substitueix les fonts oficials d’informació sobre la gestió de la Covid-19 i tampoc no és un espai d’atenció a la ciutadania.

En el marc d'aquesta iniciativa, al web de Barcelona Cultura també s’està fent difusió durant aquests dies de totes les propostes que han sorgit per mantenir l'esperit del teixit cultural de la ciutat, tant públic com privat. L’objectiu és oferir un recull complet d’activitats que mantinguin present el teixit cultural de la ciutat. 

Tota l’activitat es podrà seguir minut a minut a través de les xarxes socials de Barcelona Cultura, amb les etiquetes #LaCulturaTacompanya i #Barcelonadesdecasa, i del butlletí setmanal que s’envia als subscriptors del canal, a banda dels diferents perfils socials dels equipaments i entitats adherides.

Portes virtuals obertes a museus i centres d’art municipals

D’aquest manera, es poden visitar exposicions i sales de museus des de casa i que permeten endinsar-se en les col·leccions d’alguns dels equipaments de la ciutat. Trobareu diferents propostes digitals creades específicament per a aquests dies al Museu del Disseny, a El Born CCM, al Museu Frederic Marès, al Reial Monestir de Pedralbes, a l’Arxiu Fotogràfic, al Servei d’Arqueologia, al Castell de Montjuïc, a La Virreina Centre de la Imatge o a la Fabra i Coats.