IniciL’OCDE i l’ICOM organitzen un webinar sobre Covid-19 i museus

L’OCDE i l’ICOM organitzen un webinar sobre Covid-19 i museus

El proper divendres 10 d’abril tindrà lloc, de 14 a 15.30 hores, un webinar en directe organitzat per l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) amb la col·laboració del Consell Internacional de Museus (ICOM). Sota el títol ‘Coronavirus (COVID-19) and museums: impact, innovations and planning for post-crisis’, el webinar reunirà representants de la comunitat dels museus i dels governs locals i nacionals per a revisar tres punts clau: l'impacte a curt i llarg termini de la crisi actual als museus, les solucions innovadores posades en pràctica pels museus de tots els països, així com les polítiques de suport establertes pels governs nacionals i locals per a mitigar els efectes a curt i llarg termini de la crisi sobre els museus i els seus ecosistemes més amplis.

I és que, juntament amb la indústria del turisme, el sector cultural i creatiu es troba entre els més afectats per l'actual crisi del Coronavirus (Covid-19), a causa de la sobtada i massiva pèrdua d'oportunitats de guanys, especialment per als operadors més fràgils. Segons expliquen des de l’ICOM, tot i que alguns actors es beneficien de suports públics (per exemple, els museus públics, les biblioteques i els teatres) podran patir igualment importants retallades en el seu pressupost. El sector inclou grans multinacionals amb guanys garantits, però moltes petites empreses i professionals independents essencials pel sector podrien enfrontar-se a la fallida. Aquesta crisi crea una amenaça estructural per a la supervivència de moltes empreses i treballadors de la producció cultural i creativa.

Per la seva part, l’OCDE emmarca aquest webinar dins el projecte ‘Coronavirus (COVID-19) and cultural and creative sectors’.

Per poder gaudir del webinar en directe cal inscripció prèvia gratuita, que es pot efectuar a partir d'avui, 8 d'abril, través de la pàgina web de l’ICOM o de l'OCDE. Així mateix, tot seguit es penjarà en línia.

Ponents participants:

Mattia Agnetti, Secretari Executiu de la Fondazione Musei Civici di Venezia (MUVE) a Itàlia

Natalie Bondil, Directora General i Curadora Cap del Mont-real Museum of Fini Arts a Canadà

Inkyung Chang, Director Fundador de l’Iron Museum de la República de Corea

John Davies, investigador en economia digital i creativa de la Fundació Nesta de Londres

Peter Keller, Director General de l’ ICOM

Antonio Lampis, Director General dels Museus, Ministeri dels Béns Culturals i del Turisme d'Itàlia (MIBACT)

Joan Roca, Director del Museu d'Història de Barcelona (MUHBA)

Ekaterina Travkina, coordinadora de Cultura, indústries creatives i desenvolupament local de l’OCDE

 

Pots consultar el programa complet aquí