Inici|Frederic Marès i Deulovol
859

Frederic Marès i Deulovol

(1893 - 1991)

Fons personal de l’escultor i col·leccionista Frederic Marès i Deulovol (Portbou, 1893 - Barcelona, 1991). Considerat el nucli originari de tots els materials documentals del Museu Frederic Marès, i alhora el més extens i divers. Inclou documents datats entre els segles XII-XIX, tot i que la majoria de documentació correspon al període 1893-1991. Conté la correspondència personal de Frederic Marès, així com documentació personal i familiar, escolar i formativa, de la seva activitat professional i de la seva obra escultòrica. També en formen part  alguns fons personals, com el de l’escriptor i dibuixant Eveli Bulbena (1888-1960) i el dramaturg i periodista Conrad Roure (1841-1928). Consta també de documentació d’algunes institucions com la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona, la Real Academia de Bellas Artes de San Fernando, l’Academia del Faro de San Cristobal de Vilanova i la Geltrú, l’Escola de Belles Arts, l’Escola d’Arts i Oficis, la Junta de Museus de Catalunya, el Reial Cercle Artístic....Conté a més documentació manuscrita en paper i pergamins que abasten del segle XIV al XIX.

El fons fou conservat per Frederic Marès fins l’any de la seva mort, el 1991. A partir de l’any 1996 quan el seu Estudi-biblioteca fou obert al públic, la documentació es traslladà a l’espai dels serveis interns del Museu, situat a la planta soterrània, on actualment hi ha el Centre de Documentació i Recerca.

El Centre de documentació i Recerca ha finalitzat una part del projecte de digitalització del fons personal Frederic Marès i presenta el catàleg en línia amb més de 4ooo cartes de la correspondència rebuda de Frederic Marès amb les institucions.