IniciEl Pati del Museu, escenari de Barcelona Poesia

El Pati del Museu, escenari de Barcelona Poesia

Avui, 30 de setembre, ha tingut lloc a les 12 hores al Pati del Museu Frederic Marès la roda de premsa de presentació de la 23a edició del festival Barcelona Poesia, que se celebrarà del 13 al 18 d’octubre en diferents espais de la ciutat.

Mireia Calafell i Josep Pedrals, comissaris del festival i encarregats de dur a terme la presentació, han explicat com han hagut d'adaptar la programació als nous condicionants, de manera que la poesia sigui, encara més, una eina de compromís amb les realitats socials i d'expressió dels estats anímics que afecten la col·lectivitat. Com que la situació exigeix unes determinades condicions d'espai, Barcelona Poesia es durà a terme principalment en espais oberts i a on es pugui controlar l'aforament, com ara el Jardí Interior de la Casa de la Misericòrdia, al Verger del Museu Frederic Marès i al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Així mateix, el festival comptarà amb més de 150 participants al llarg de sis dies: des d'alguns grans noms del gènere poètic fins a valors emergents i noves propostes. Serà un festival obert a l'àmbit internacional fins on ho ha permès el moviment de persones entre països. I també un festival divers, obert a la interacció amb disciplines com la dansa, la il·lustració, el vídeo, la música o el debat.

L'accés a totes les activitats i a tots els espais de #BCNPoesia serà amb reserva prèvia al web de Barcelona Poesia a partir del 5 d'octubre.

Al nostre Museu es desenvoluparan les següents activitats:

 Dimecres 14 octubre 

- A  les 19:00 h: 'Som tantíssimes'. Maria Antònia Salvà amb les donzelles del nou segle. 

Amb Joana Abrines i Marga Rotger + Blanca Llum Vidal i Sònia Moya

Organitza Fundació Mallorca Literària i col·labora Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística del Consell de Mallorca

- A les 21:00 h: 'El romanç de les històries naturals'. Homenatge a Joan Perucho

Amb Carles Belda

Dijous 15 octubre 

- A les 17:00 h: 'Què és un vers al segle XXI?' Taula rodona poètica

Amb Víctor Sunyol, Laura López i Unai Velasco. Modera Josep Pedral

- A les 19:00h: 'L’arbre i el bosc'. Taula rodona poètica

Amb Teresa Pascual, Francesc Parcerisas i Anna Gual

- A les 21:00 h: Recital 'La ciutat salvatge'

Amb Jordi Valls, Daniel Busquets, Chantal Poch, Cèlia Sànchez-Mústich, Bel Granyà i Maria Antònia Massanet. Modera Anna Pantinat. Coordina Associació d’Escriptors en Llengua Catalana

 

I, a més, en un agermanament de Barcelona Poesia amb el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya del 13 al 18 d’octubre el Pati del Museu acollirà la parada del llibre antic per tot aquell que vulgui cercar i comprar llibres de poesia descatalogats i introbables. I és que el festival no només vol ser una finestra oberta a la poesia més actual, també pretén que el públic barceloní pugui recuperar els documents que certifiquen la vida de la poesia d'ahir i d'abans-d'ahir.

 

 

Podeu consultar més informació i tota la programació completa al web de Barcelona Poesia