IniciActivitats anul·lades i noves propostes

Activitats anul·lades i noves propostes

Seguint les indicacions de Salut Pública en relació a la Covid-19 i degut a la situació excepcional que estem vivint aquests dies, des del Museu Frederic Marès ens veiem obligats a anul·lar algunes de les activitats que formaven part de la nostra programació per a les properes setmanes. D’aquesta manera, anul·lem les següents activitats:

- Concert 3: Concert de diumenge de Rams, previst pel 5 d’abril.

- Visita guiada: Un Museu de novel.la, prevista pel 18 d’abril.

- Taller familiar: D'auca en auca i tiro perquè em toca!, previst pel 25 d’abril.

- Concert 4: Música per a un retaule de Jaume Huguet, previst pel 10 de maig.

- ​Dues visites comentades Flors i dones en el Romanticisme, dins el cicle Art i Història als Museus de Barcelona, que s’havien reprogramat pel 2 de juny.

- Concert 5: Marès-Mompou, música de col·lecció, previst pel 14 de juny.

- Visita guiada: Objectes insòlits del Gabinet del col·leccionista, prevista pel 20 de juny.

- Taller familiar: D'auca en auca i tiro perquè em toca!, previst pel 27 de juny.

 

Així mateix, us recordem que el Museu segueix tancat fins a nou avís, esperant trobar-vos ben d’hora a les nostres sales i activitats. Però fins que aquest moment arribi i per alleugerar-vos el confinament, us hem preparat una sèrie de propostes que podeu fer des de casa i que us permetran tenir la cultura ben a prop:

 

- Visita les nostres col·leccions en línia i descobreix què s'amaga darrera les obres del Museu.

- Vols saber com arriba una escultura al Museu, des del seu lloc de procedència original, i per quines col·leccions passa fins que s'exposa a una de les nostres sales? Ara ja ho pots  esbrinar amb el recurs online: 'Escultura. Del present al passat'.

- Si vols conèixer una mica les col·leccions del Museu només cal que llegeixis la versió digital dels nostres catàlegs de fons raonats. En tens tres per escollir:

CATÀLEG DEL MOBLE. EDAT MITJANA, SEGLES XIV-XV. Fons del Museu Frederic Marès /6.1

CATÀLEG DEL MOBLE. EDAT MODERNA, SEGLES XVI-XVIII. Fons del Museu Frederic Marès / 6.2

CATÀLEG D'ESCULTURA I COL·LECCIONS DEL MÓN ANTIC. Fons del Museu Frederic Marès /5

- Et presentem també la versió digital d’alguns dels Quaderns del Museu Frederic Marès, col·lecció iniciada l’any 1994 com a publicacions periòdiques, que han acabat convertint-se en els catàlegs de les exposicions temporals del Museu. Quaderns disponibles:

Oleguer Junyent, col·leccionista i fotògraf. Roda el món i torna al Born

CARICATURES DE LA BARCELONA VUITCENTISTA. Donació Joaquim de Nadal d'obres de Josep Parera (1828?-1902)

Maillol i Grècia

UNA MIRADA AL 1700. A partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut

LA GRAINE D'AMOUR. Xavier visits the frederic marès museum

- T’apassiona la fotografia? És moment de repassar les dues exposicions virtuals que vam fer amb l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya, on vàrem compartir fons fotogràfics antics de les dues institucions. Descobreix a través de fotografies antigues curiositats i maneres de viure del segle XIX i principis del XX.

- Si el que t’interessa són els fons documentals, des del nostre Centre de documentació i Recerca hem digitalitzat una part del fons personal Frederic Marès perquè puguis consultar en línia les més de 4.000 cartes de la correspondència rebuda de Frederic Marès amb les institucions.

 

Esperem poder veure’ns ben aviat a les sales del museu i gaudint de les nostres activitats, mentrestant podeu explorar els continguts de la nostra web i seguir-nos a xarxes socials: Twitter i Facebook.