Urbanisme
Vallcarca

Publicat el 13/11/2014

Durant els darrers anys, el barri de Vallcarca del districte de Gràcia, ha estat marcat per la reforma urbanística que va proposar la Modificació de Pla General Metropolità en l'àmbit de l'avinguda de l'Hospital Militar - Farigola, aprovada definitivament l'any 2002. Aquesta MPGM suposa una reestructuració dels espais lliures i de la vialitat del barri, així com una renovació del teixit edificat existent.

Atès el context econòmic actual, els projectes pendents de materialitzar al barri de Vallcarca, tant de caràcter privat com públic, han necessitat un reajustament en el seu calendari d'execució, provocant una sensació de paràlisi en el desenvolupament del barri. S'ha posat de manifest la necessitat de repensar alguns elements configuradors d'aquest projecte i de recuperar els diferents espais lliures del barri pendents de transformar.

Els passats 26, 27 i 28 de novembre de 2014 es van realitzar les Jornades participatives de Vallcarca, El barri que volem. Fruït d'aquestes Jornades, l'equip tècnic que dóna suport a la Taula d'entitat de diàleg i convivència de Vallcarca, format per Arquitectes sense Fronteres i la Unió Internacional d'Arquitectes ha elaborat una memòria amb les principals conclusions. Podeu consultar aquest document Obrir document PDF aquí.

Així mateix, fruït dels resultats de les jornades participatives, que emplaçaven a l'administració i a les entitats a crear un espai de treball compartit, s'ha constituït un grup de treball mixt. Aquest grup abordarà els diversos projectes a impulsar en el marc del barri de Vallcarca, recollint el full de ruta definit pels resultats de les jornades participatives.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els contiguts d'aquest web estan subjetes a una licència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari