Urbanisme
L'Ajuntament presenta el projecte d'Ordenació Singular de les terrasses de Rambla Catalunya

Terrasses Rb.

Per elaborar aquesta ordenació s'ha consultat a les associacions de veïns i comerciants afectats i s'ha comptat amb el Gremi de Restauració de Barcelona, un treball que ha permès incorporar bona part de les seves propostes. Ara, la proposta resultant haurà de ser aprovada pel govern i sotmetre's' a un període d'exposició pública abans de ser aprovada definitivament.

L'objectiu de l'Ordenacio Singular de la Rambla de Catalunya és garantir que l'ocupació de la via pública per part de bars i restaurants sigui compatible amb el passeig dels ciutadans i els usos comercial i cultural. Es tracta de trobar l'equilibri per a tots els qui utilitzen el passeig. Ara mateix, aquest carrer té 53 locals de restauració amb 42 terrasses al carrer.

Entre els requisits que s'hauran de complir hi ha una ocupació màxima del 50% de l'ample del tram central, un màxim de 12 taules per local i adaptar el mobiliari (taules,cadires, jardineres o parasols) als requisits que marca l'Ordenació Singular. Hi haurà un període transitori de quatre anys perquè aquestes terrasses es vagin adaptant a la nova normativa. La Rambla de Catalunya és la primera de les 32 ordenacions singulars de terrasses que es faran a la ciutat. Després d'aquest carrer serà el torn del Paral·lel, el Passeig de Gràcia i la Diagonal. Els districtes també ja treballen per a l'ordenació singular de la resta d'espais.

més informació:

Tràmits en línia

En aquest apartat podeu trobar tots els tràmits de temàtica urbanística que l'Ajuntament posa al vostre abast al portal de tràmits per tal de poder dur a terme les vostres gestions mitjançant la xarxa.

CitaPreviaInfoUrb254x79

Per tal de fer consultes presencialment sobre planejament, qualificacions i afectacions urbanístiques cal que demaneu cita prèvia mitjançant l'aplicatiu específic del Portal de Tràmits.

Pla BUITS 254x79

El Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) és un programa que posa diversos emplaçaments de la ciutat de Barcelona a l'abast de les entitats ciutadanes.

Suspensio Comunicacions Previes HUTs 254x79

Amb data 2 de maig, s'ha publicat al BOPB la Suspensió de Comunicacions Prèvies d'Inici d'Activitats per a l'Instal·lació i/o ampliació de l'ús dels Habitatges d'Us Turístic. Podeu consultar la documentació referida al Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis (núm. d'expedient: 14PL16205).

Modul Tema Superilles 254x79

Una superilla és una unitat urbana més gran que una illa de cases però més petita que un barri, amb carrers pacificats. Representen una oportunitat per repensar i regenerar Barcelona, posant en pràctica iniciatives vàlides per a tota la ciutat.

Informació Urbanística

La informació urbanística comprèn els actes relatius al coneixement de les condicions d'edificabilitat d'una finca, les classes d'ús permeses o les possibles adscripcions als sistemes generals

OBRA 254x79

L'Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) neix per potenciar la innovació, la promoció i la difusió de la rehabilitació d'edificis i ser punt de trobada dels principals actors que interactuen en aquest àmbit.

ModificacioOrpimo254x79

El nou text obre a les entitats habilitades la possibilitat d'exercir les funcions que es formalitzen en l'informe d'idoneïtat tècnica, que tenien delegades els col·legis professionals de forma transitòria.

Actualitat

El barri de la Maternitat i Sant Ramon tindrà la primera superilla de la ciutat.

La superilla de la Maternitat serà una àrea dins del barri en què els vianants tindran prioritat davant els cotxes i on l'activitat social tindrà un paper rellevant .

Comença la renovació de les places del Raval Cultural

Aquest cap de setmana s'inicia la primera fase per remodelar la plaça Joan Coromines i els jardins de Rubió i Lluch.

Can Batlló s'urbanitza i tindrà nous usos ciutadans

Comencen les obres d'urbanització de Can Batlló després d'anys de demanda popular. És un espai que es vol obrir encara més al barri a través de la creació de nous usos ciutadans.

El primer semestre de 2015 començarà la construcció dels túnels soterrats de Les Glòries

Ja hi ha data per a l'inici de la construcció dels túnels de la plaça de Les Glòries.Es començaran a construir durant el primer semestre de l'any que ve i serviran per canalitzar en trànsit d'entrada i sortida de la ciutat.

Actualitat

Vídeo destacat

Timelapse del procés de deconstrucció de l'anella de Les Glòries

Timelapse que mostra l'evolució de tota la fase de deconstrucció de l'anella, en el marc del procés de transformació de l'entorn de la plaça de Les Glòries, des de l'inici de l'enderroc (febrer de 2014) fins a la finalització de les obres de deconstrucció de l'anella (setembre de 2014).

Us recomanem

 • Smart City Expo

  Smart City Expo

 • CityProtocol96x90

  City Protocol

 • Barcelona Habitatge

 • Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Barcelona

 • Consorci de l'Habitatge de Barcelona

 • Barcelona d'Infraestructures Municipals

 • Informació bàsica de l'afectat urbanístic

 • Paisatge Urbà

  Institut Municipal del Paisatge Urbà

 • Patronat Municipal de l'Habitatge

 • BarcelonaRegiona96x90

  Barcelona Regional

 • Barcelona Gestió Urbanística, S.A.

 • Manual de bastides

 • Cercador Patrimoni Arquitectònic

 • Art Públic

  Art Públic

 • Punt d'informació cartogràfica

  Punt d'Informació Cartogràfica

 • Revista d'informació i pensaments urbans

 • Barcelona Societat (número 19)

 • Ruta del Modernisme

 • Exposicions

 • Biblioteca

  Biblioteca

 • Tràmits i gestions

  Tràmits online

 • Perfil del contractant

  Perfil del contractant

Els contiguts d'aquest web estan subjetes a una licència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari