Urbanisme
Aprovat inicialment el projecte d'Ordenació Singular de les terrasses de Rambla Catalunya

Terrasses Rb.

El passat 18 de novembre es va aprovar inicialment el projecte d'Ordenació Singular de Terrasses de la Rambla de Catalunya. El document estarà en exposició pública per un període de 30 dies hàbils, des del 22 de novembre fins el 31 de desembre (inclòs).

L'objectiu de l'Ordenacio Singular de la Rambla de Catalunya és garantir que l'ocupació de la via pública per part de bars i restaurants sigui compatible amb el passeig dels ciutadans i els usos comercial i cultural. Es tracta de trobar l'equilibri per a tots els qui utilitzen el passeig. Ara mateix, aquest carrer té 53 locals de restauració amb 42 terrasses al carrer.

Per elaborar aquesta ordenació s'ha consultat a les associacions de veïns i comerciants afectats i s'ha comptat amb el Gremi de Restauració de Barcelona, un treball que ha permès incorporar bona part de les seves propostes.

Presencialment podeu consultar el projecte a la Secretaria de l'IMPUiQV ( Avinguda Drassanes, 6-8 ), dins l'horari d'atenció al públic. Telemàticament podeu consultar la documentació al seu web en aquest enllaç.

Tràmits en línia

En aquest apartat podeu trobar tots els tràmits de temàtica urbanística que l'Ajuntament posa al vostre abast al portal de tràmits per tal de poder dur a terme les vostres gestions mitjançant la xarxa.

CitaPreviaInfoUrb254x79

Per tal de fer consultes presencialment sobre planejament, qualificacions i afectacions urbanístiques cal que demaneu cita prèvia mitjançant l'aplicatiu específic del Portal de Tràmits.

Pla BUITS 254x79

El Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) és un programa que posa diversos emplaçaments de la ciutat de Barcelona a l'abast de les entitats ciutadanes.

Suspensio Comunicacions Previes HUTs 254x79

Amb data 2 de maig, s'ha publicat al BOPB la Suspensió de Comunicacions Prèvies d'Inici d'Activitats per a l'Instal·lació i/o ampliació de l'ús dels Habitatges d'Us Turístic. Podeu consultar la documentació referida al Cercador de Planejament, Qualificacions i Convenis (núm. d'expedient: 14PL16205).

Modul Tema Superilles 254x79

Una superilla és una unitat urbana més gran que una illa de cases però més petita que un barri, amb carrers pacificats. Representen una oportunitat per repensar i regenerar Barcelona, posant en pràctica iniciatives vàlides per a tota la ciutat.

Informació Urbanística

La informació urbanística comprèn els actes relatius al coneixement de les condicions d'edificabilitat d'una finca, les classes d'ús permeses o les possibles adscripcions als sistemes generals

OBRA 254x79

L'Observatori de Barcelona per a la Rehabilitació Arquitectònica (OBRA) neix per potenciar la innovació, la promoció i la difusió de la rehabilitació d'edificis i ser punt de trobada dels principals actors que interactuen en aquest àmbit.

ModificacioOrpimo254x79

El nou text obre a les entitats habilitades la possibilitat d'exercir les funcions que es formalitzen en l'informe d'idoneïtat tècnica, que tenien delegades els col·legis professionals de forma transitòria.

Actualitat

Comença la reforma del tram final de la rambla del Poblenou

Comencen les obres de la rambla del Poblenou entre els carrers del Taulat i el passeig de Calvell.

La urbanització provisional de la meitat sud de les Glòries ja està enllestida


Amb l'objectiu de dotar de vida, usos i serveis la plaça de les Glòries, l'espai s'urbanitza de forma provisional. La zona sud, que ja està enllestida, compta amb una pèrgola, un viver i un punt d'informació que entren en funcionament el dissabte 13 de desembre.

En marxa la remodelació de la plaça del Centre

L'Ajuntament ha donat el tret de sortida a les obres que han de reurbanitzar aquesta plaça compartida entre els districtes de Les Corts i Sants Montjuïc. La iniciativa inclou les aportacions veïnals i servirà per ampliar l'espai i millorar la connexió entre els dos districtes. Els treballs duraran 6 mesos i tenen un cost aproximat d'1,9 milions d'euros.

S'inicien els treballs de reurbanització al cim del Turó de la Rovira

L'Ajuntament de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de reurbanització dels carrers de Marià Labèrnia, de Labèrnia i del Panorama, al districte d'Horta-Guinardó.

Actualitat

Vídeo destacat

Timelapse del procés de deconstrucció de l'anella de Les Glòries

Timelapse que mostra l'evolució de tota la fase de deconstrucció de l'anella, en el marc del procés de transformació de l'entorn de la plaça de Les Glòries, des de l'inici de l'enderroc (febrer de 2014) fins a la finalització de les obres de deconstrucció de l'anella (setembre de 2014).

Us recomanem

 • Smart City Expo

  Smart City Expo

 • CityProtocol96x90

  City Protocol

 • Barcelona Habitatge

 • Registre de Sol·licitants d'Habitatge de Barcelona

 • Consorci de l'Habitatge de Barcelona

 • Barcelona d'Infraestructures Municipals

 • Informació bàsica de l'afectat urbanístic

 • Paisatge Urbà

  Institut Municipal del Paisatge Urbà

 • Patronat Municipal de l'Habitatge

 • BarcelonaRegiona96x90

  Barcelona Regional

 • Barcelona Gestió Urbanística, S.A.

 • Manual de bastides

 • Cercador Patrimoni Arquitectònic

 • Art Públic

  Art Públic

 • Punt d'informació cartogràfica

  Punt d'Informació Cartogràfica

 • Revista d'informació i pensaments urbans

 • Barcelona Societat (número 19)

 • Ruta del Modernisme

 • Exposicions

 • Biblioteca

  Biblioteca

 • Tràmits i gestions

  Tràmits online

 • Perfil del contractant

  Perfil del contractant

Els contiguts d'aquest web estan subjetes a una licència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari