ServeisSocials
Targeta Barcelona solidària

La " Targeta Barcelona Solidària" és un projecte concebut per l'Ajuntament de Barcelona, que té com objectiu dotar d'un instrument nou als ajuts econòmics per alimentació que s'atorguen a la ciutat a persones vulnerables sense recursos per part dels Serveis Socials municipals i altres entitat que fan atenció social.


És una targeta moneder amb un saldo definit pels Serveis Socials de la ciutat que evita l'estigmatització del beneficiari de la targeta, en poder escollir una gran diversitat d' aliments en establiments normalitzats, sense haver d'acudir a centres benèfics de repartiment d'aliments.

Funcionament


L'usuari, una vegada el treballador/a social ha prescrit l'ajut, disposa d'una targeta moneder activada amb saldo "0", pendent que en uns cinc dies se li activi amb l'import decidit, mitjançant un avís SMS al seu telèfon mòbil. Per tant no ha de tornar al CSS a recollir l'import de l'ajut. Conjuntament amb la targeta se li facilita un fulletó informatiu del seu funcionament i un llistat imprès de les ofertes i descomptes que els establiments adherits li faran per ser usuari de la targeta.


Aquesta targeta només és operativa en els establiments que tenen CNAE (Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) d'alimentació. Es podran realitzar consultes del saldo en qualsevol caixer automàtic de la xarxa de "Caixabanc". No es podrà treure diners en efectiu. El ciutadà beneficiari pot així comprar un gran nombre de productes alimentaris, inclosos els frescos, a decidir per ell mateix. No està subjecte a les disponibilitat d'un estoc limitat, ni ha d'anar a un centre en concret.


Posteriorment, i d'acord amb el Pla de treball definit pel professional social, haurà de donar compte, acreditant l'us dels diners atorgats per l'Ajuntament.
Les targetes, una vegada utilitzades, poden tenir petits romanents no gastats. Aquests retornaran dos vegades a l'any a l'Ajuntament i realimentaran el fons d'ajuts.


Adhesió d'establiments d'alimentació


Els establiments que s'adhereixin hauran de signar un conveni amb l'Ajuntament que establirà les condicions i les obligacions que assumeixen, així com els mínims descomptes que es comprometen a realitzar. A partir del dia 15 de desembre els establiments adherits a Cat-Dis: Caprabo, Condis, Sorli Discau i Veritas faran un 3% de descompte als usuaris de la targeta moneder Barcelona Solidària.


Hauran tres modalitats de conveni:


· Amb Mercats municipals/parades d'alimentació
· Amb establiments comercials de proximitat
· Amb superfícies comercials de cadenes d'alimentació.


L'Ajuntament definirà els mínims de participació en cada una de les modalitats.