ServeisSocials
L'Ajuntament augmenta el pressupost destinat a les persones vulnerables

Publicat el 18/02/2012 a les 14:29 h. - Redacció bcn.cat -

La tinent d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha desgranat les polítiques que es realitzaran per aconseguir una Barcelona "més justa amb les persones". En aquesta línia, ha explicat l'increment en un 60% del pressupost destinat als menjadors socials o del 12% del pressupost del Servei d'Atenció Domicilària.

La tinent d'alcalde de l'Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha realitzat, aquest divendres, la tradicional conferència del Fòrum Social Pere Tarrés, sota el títol "Els reptes socials de Barcelona avui", on ha exposat els eixos de les polítiques socials de l'Ajuntament davant de representats de diferents entitats socials.

Fandos ha destacat que "Barcelona és la capital de Catalunya i ha d'exercir com a tal en totes aquelles polítiques que donin resposta a les necessitats de les persones més vulnerables. Per aquest motiu, l'Ajuntament ha incrementat notòriament els pressupostos destinats a les polítiques socials, ja que entenem que la qualitat de vida de les persones i la reactivació econòmica són els dos objectius bàsics del nostre govern".

Durant la seva intervenció, Maite Fandos ha destacat que "hem de deixar de parlar de despesa social i començar a parlar d'inversió social. Les polítiques socials són generadores de riquesa en sí mateixes".

Durant la conferència, Fandos ha desgranat totes aquelles noves polítiques que es portaran a terme per aconseguir una Barcelona "més justa amb les persones" començant per l'augment del pressupost destinat a les persones vulnerables (menjadors, centres de dia, centres integrals residencials, etc.), com per exemple l'increment en un 60% del pressupost destinat als menjadors socials, que "ens permetrà obrir 473 places noves de menjadors socials per tal de cobrir les necessitats existents", ha explicat Fandos.

Per a la tinent d'alcalde, una de les noves partides és "la que hem dotat amb dos milions d'euros dirigida a qualsevol necessitat emergent derivada de l'actual situació de crisi actual i que hem marcat com a prioritària". En aquesta línia d'actuació, ha presentat la creació del nou Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona, que comptarà amb un espai d'acollida i allotjament puntual, i que tindrà una projecció metropolitana.

Fandos també ha explicat el projecte del Centre Temporal d'Acolliment Familiar, un nou equipament que permeti oferir acolliment temporal en petits espais unifamiliars a famílies amb menors o a persones soles vulnerables que hagin patit un desnonament o d'altres circumstàncies greus i que no disposin d'una xarxa familiar o social que els puguin facilitar un sostre de manera immediata.

La tinent d'alcalde ha remarcat la importància de l'atenció als adolescents entenent que en aquesta etapa de la vida es poden trobar en situacions que "requereixen respostes complexes". Per aquest motiu, l'Àrea de Qualitat de Vida planteja la creació d'un espai destinat a acollir adolescents i el seu entorn familiar on puguin trobar resposta a situacions complexes, per aquest motiu "ens cal un espai per treballar amb els adolescents i el seu entorn."

Un altre dels reptes d'aquestgovern és augmentar l'atenció a totes les persones que viuen soles a través del Servei d'Atenció Domiciliària que ha vist augmentat el seu pressupost en més del 12%, increment que suposa una inversió de 53 milions d'euros, i el de Telassistència, amb un increment del més del 40%.

El programa d'Àpats en Companyia ha augmentat la seva partida en un 35%, el que facilitarà la posada en marxa de tres nous menjadors en aquest servei destinat a millorar les condicions d'alimentació i de relació social de la gent gran que viu sola o en risc d'aïllament social.

La pobresa infantil és un altre fenomen que s'ha de combatre. Maite Fandos ha reiterat la importància de potenciar en valor determinats serveis municipals com els serveis de la Xarxa de centres oberts, els casals infantils, els EAISs i el servei de Famílies Col·laboradores, això vol dir "incrementar aquests serveis per atendre més infants i dedicar més esforços a palliar la pobresa infantil".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari