ServeisSocials
El Banc dels Aliments celebra els seus 25 anys

Publicat el 26/06/2012 a les 10:31 h. - Redacció bcn.cat -

L'alcalde de Barcelona ha destacat la important tasca social que duu a terme aquesta entitat durant l'acte commemoratiu de l'aniversari, celebrat a CosmoCaixa. El consistori va signar al novembre un conveni de col·laboració amb aquesta entitat per valor de 100.000 euros.

El Banc delsAliments celebra el seu 25è aniversari com a fundació benèfica, privada i independent que lluita contra la fam i evita que els aliments consumibles, però no comercialitzables, siguin destruïts, fent-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest dilluns a la tarda a l'acte commemoratiu de l'aniversari, celebrat a CosmoCaixa, i ha destacat la important tasca social que realitza el Banc dels Aliments.

"La prioritat avui a la ciutat de Barcelona és la despesa social; tenim gent que ho passa molt i molt malament", ha dit l'alcalde, que ha afegit que aquesta entitat "ha sabut sumar esforços, sensibilitats i persones". L'alcalde també ha destacat que el tercer sector "ajuda molt a mantenir la convivència i la cohesió social".

A l'acte també hi ha assistit la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, i els consellers de Benestar Social i Agricultura, Josep Lluís Cleries i Josep Maria Pelegrí.

L'Ajuntament i el Banc dels Aliments treballen conjuntament des de fa deu anys en el marc de l'Acord Ciutadà per a una Barcelona Inclusiva.

Aquesta col·laboració va quedar enfortida al novembre passat, amb la signatura d'un nou conveni, per valor de 100.000 euros, per a la millora del projecte Xarxa del Fred, el Gran Recapte d'Aliments 2011, l'ampliació del projecte de Recuperació dels Excedents Alimentaris dels Mercats i per compensar la disminució de l'aportació del programa de la UE.

A més, el consistori va cedir un local de 500 metres quadrats a la fundació del Banc dels Aliments per fer la recollida d'aliments al districte de Sant Andreu.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:'Banc dels Aliments'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari