ServeisSocials
L'Ajuntament i l'Obra Social "la Caixa" col·laboren contra la pobresa infantil

Publicat el 04/01/2012 a les 16:41 h. - Redacció bcn.cat -

Lluitar contra la pobresa infantil és l'objectiu de l'acord que han signat l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa". Les dues institucions es coordinaran per optimitzar recursos amb la creació d'una cartera de serveis conjunta i la posada en marxa de protocols d'actuació comuns, entre altres.

Es calcula que a Barcelona hi pot haver entre 10.000 i 20.000 infants en risc d'exclusió social. En prop de la meitat dels casos que ha atès l'Obra Social "la Caixa" es tracta de nens i nenes que pertanyen a llars amb tots els membres actius a l'atur.

Per tal de lluitar contra aquest fenomen l'Ajuntament de Barcelona i l'Obra Social "la Caixa" han signat un acord de col·laboració per treballar plegats.

D'aquesta manera l'Administració, la fundació i les entitats que hi treballen coordinaran esforços amb la creació d'una cartera de serveis conjunta, la creació de protocols d'actuació unificats o col·laborant en l'àmbit de territori.

"Hem de ser capaços de donar resposta a la pobresa infantil amb la màxima eficàcia i eficiència", ha afirmat Xavier Trias, alcalde de Barcelona, que ha afirmat que aquest tipus de projectes són "una gran inversió de futur que fem tots".

La idea de fons és trencar el cercle de la pobresa hereditària perquè tots els infants tinguin les mateixes oportunitats. "Són nens condemnats a néixer, viure i morir pobres", ha explicat Jaume Lanaspa, director general de la Fundació "la Caixa".

Més de 12.000 infants atesos

L'any passat el programa d'atenció a la infància en situació de pobresa de l'Obra Social "la Caixa", CaixaProinfància va arribar a 12.500 menors i a 9.000 famílies.

Alguns dels serveis que s'ofereixen, en treball conjunt amb diverses entitats coordinades per Cáritas Diocesana de Barcelona, Casal dels Infants, APSEC, FEDAIA i Save The Children, són reforç educatiu, accés a béns bàsics, atenció i teràpia psicosocial i promoció de la salut.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Acord lluita pobresa infantil'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari