ServeisSocials
Diversos ajuntaments espanyols del Foro Ciudades por el Empleo visiten Barcelona per conèixer el Programa Làbora d'ocupació social

Publicat el 27/10/2015

Els ajuntaments de Madrid, Sevilla, Alacant, Logroño i l'Hospitalet de Llobregat han visitat Barcelona, convidats pel Foro de Ciudades por el Empleo, amb l'objectiu de conèixer de primera mà el Programa Làbora. Es tracta d'un projecte innovador per al foment de l'ocupació de les persones amb més dificultats d'accés al mercat laboral. El Làbora està liderat per l'Institut Municipal de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de les entitats socials Creu Roja, ECAS i Feicat i del teixit empresarial de la ciutat.

Les empreses, gràcies al Programa Làbora, troben la persona que millor encaixa amb les seves necessitats de contractació laboral seguint criteris d'ocupació per competències. El treball en xarxa entre Serveis Socials i un equip d'experts permet oferir assessorament i suport en la selecció del millor perfil i acompanyar la persona candidata de manera individual en la seva adaptació al nou lloc de treball. Es tracta, en definitiva, d'assolir l'encaix entre l'oferta del lloc de treball i la millor candidatura.

Les empreses i entitats de l'àrea metropolitana de Barcelona tenen l'oportunitat de participar en un projecte de ciutat, innovador i a favor de la inclusió social, que les vincula a una iniciativa de Responsabilitat Social Corporativa.

El Foro de Ciudades por el Empleo té com objectiu genèric millorar l'eficàcia de les polítiques d'ocupació i de formació que desenvolupen els municipis, a través de la cooperació, la formació i l'intercanvi de bones pràctiques. Desenvolupa els seus treballs amb una orientació política i tècnica.

Els ajuntaments de València, Vitòria, Jaén, Oviedo, Badajoz i Burgos han manifestat també el seu interès a rebre informació del Làbora, però no es van poder desplaçar a la capital catalana per poder participar en aquesta jornada tècnica.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Enllaços relacionats

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari