ServeisSocials
Barcelona, finalista al premi Ciutat Accessible de la Comissió Europea

Publicat el 05/11/2010 a les 12:55 h. - Barcelona Accessible -

Barcelona, juntament amb les ciutats europees de Colònia, Turku i Àvila, ha estat seleccionada per optar al premi Ciutat Accessible, que la Comissió Europea lliurarà en el marc del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

El proper 2 de desembre tindrà lloc, a Brussel·les, la gala de lliurament del premi, del qual, enguany, se celebra la primera convocatòria. Les quatre ciutats finalistes han estat escollides entre un total de seixanta sis ciutats presentades. Pel que fa a l'Estat espanyol, inicialment esvan presentar tretze ciutats d'entre les quals el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) en va seleccionar tres: Barcelona, Àvila i Màlaga.

El premi Ciutat Accessible (Access City Award) és una iniciativa destinada a promocionar i premiar les ciutats amb més de 50.000 habitants que posin en marxa iniciatives exemplars per millorar l'accessibilitat a l'entorn urbà. Als estats membres més petits, com ara Xipre, Luxemburg o Malta, es tenen en compte les candidatures compostes per més d'una ciutat, sempre que sumin el número d'habitants requerit. També està previst concedir un

segon premi a les xarxes de ciutats o organitzacions que hagin destacat per les seves iniciatives per millorar l'accessibilitat en entorns urbans durant l'any 2010.

Un element fonamental de la integració de les persones amb discapacitat a les ciutats consisteix en suprimir barreres físiques, comunicatives o mentals. Des de fa trenta anys, la ciutat de Barcelona està compromesa amb aquesta transformació a través de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat i de diversos departaments i districtes municipals. Amb la participació de les persones amb discapacitat i les seves associacions, es treballa per eliminar obstacles als carrers i les voreres i adaptar el transport públic, entre altres mesures destinades a la integració d'aquest col·lectiu a la vida de la ciutat. Així, en l'actualitat, a Barcelona més del 90% dels carrers disposen de voreres accessibles, el 82% de les estacions de metro tenen ascensor, el 100% dels busos disposen de rampa, i I'accessibilitat comunicativa s'estén amb mesures com ara l'adaptació recent del servei de teleassistència.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari