ServeisSocials
Tret de sortida a les activitats de l'any europeu de l'envelliment actiu i de la solidaritat entre generacions

Publicat el 09/05/2012 a les 22:28 h. - Joan Àngel Frigola -

Una conversa entre el president Jordi Pujol i el jove empresari Pau Garcia-Milà ha estat el punt d'inici de les activitats de l'any europeu de l'envelliment actiu. La conversa ha estat plena de punts de trobada entre les dues generacions.

El Saló de Cent s'ha omplert de representants dels casals i de les entitats de gent gran de la ciutat que han assistit a l'acte inicial del programa d'activitats que s'organitzen amb motiu de la celebració de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat entre Generacions. Algunes persones han hagut de seguir l'acte a través de pantalles de televisió instal·lades al Saló de Cròniques i a la Galería Gòtica.

L'acte ha estat presentat i dirigit per la periodista Rosa Maria Calaf que ha moderat una conversa entre el president Jordi Pujol i el jove empresari Pau Garcia-Milà, fundador de l'empresa EyeOS. Abans ha obert l'acte la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, i la comissionada de Gent Gran, Assumpció Roset, ha llegit els quatre compromisos de Barcelona amb els valors de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu.

La conversa entre Jordi Pujol i Pau Garcia-Milà ha estat plena d'anècdotes i de punts de trobada entre les dues generacions. Entre les intervencions del jove emprenedor, cal destacar el convenciment que els joves que, com ell, han tingut la sort de conviure amb la generació dels seus avis, són més optimistes i això els fa tenir més possibilitats de tirar endavant. Per la seva part, el president Pujol ha afirmat que és molt important que la gent gran sàpiga transmetre bé els valors a la joventut. I ha afegit que cal advertir els joves de les dificultats que presenta la vida i educar-los en la cultura de l'esforç.

Les noves tecnologies han estat també molt presents en la conversa. En aquest sentit Pau Garcia-Milà ha afirmat que fins fa poc els joves pensaven que la gent gran no entenia de tecnologia i que la gent gran pensava que això era cosa de joves, però que avui en dia la tecnologia ha avançat tant que grans i joves son capaços d'utilitzar una tauleta sense masses problemes.

L'alcalde, Xavier Trias, que ha tancat l'acte, ha dit que Barcelona ha viscut els darrers anys una gran revolució tecnològica i demogràfica. "Catalunya, ha dit Trias, ha passat de tenir 6 milions d'habitants a tenir-ne 7 i mig amb poc més de 12 anys. I, a més, s'ha incrementat molt l'esperança de vida. I la tecnologia ha fet, també, un avenç impressionat. Hem passat d'un ordinador que ocupava una habitació a un ipad o un iphone que ens cap a la butxaca i que pot ser moltes més coses". L'alcalde ha afirmat que això "ens ha de servir per tirar endavant. Només podrem sortir de la crisi tant dura que estem vivint si treballem en estreta relació joves i grans. La joventut és el futur, però la gent gran pot aportar la seva experiència i hi ha moltes persones grans amb ganes de fer coses".

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari