ServeisSocials
El Gran Recapte d'Aliments aconsegueix recollir més de 400 tones en dos dies

Publicat el 12/11/2010 a les 18:39 h. - Verònica Heredia -

El Gran Recapte d'Aliments, que va començar divendres passat a mercats municipals i supermercats, ha aconseguit recollir 411 tones d'aliments per a les persones més necessitades. La iniciativa sorgeix de la Fundació Banc d'Aliments, que també vol conscienciar la població de la realitat de la pobresa a Catalunya.

Desde divendres passat i fins dissabte al vespre, Catalunya es va bolcar en el Gran Recapte d'Aliments, una iniciativa de la Fundació Banc d'Aliments , patrocinada per l'Obra Social d'Unnim, que té per objectiu recollir aliments per a les persones més necessitades.

La fundació ha aconseguit, i fins i tot ha superat, la fita marcada aquest any, el segon consecutiu en què es duu a terme la iniciativa, i s'ha arribat a recaptar 411 tones d'aliments. Arròs, pasta, llegums secs, oli i llet són els més adequats, tant pel seu valor nutritiu com per la seva durabilitat.

Participar en el recapte és ben senzill. Només cal passar per algun mercat municipal o supermercats col·laboradors i portar els aliments al punt de recollida, on els voluntaris van omplint unes grans caixes (més de 3.400 voluntaris es reparteixen pels 315 punts ubicats a tot Catalunya).

"Els mercats són punts de trobada", explica Joan Moragues, coordinador de mercats durant el recapte. "Són un bon lloc per estimular la consciència dels ciutadans".

Les donacions també es poden fer per via telefònica o a través del web de la fundació .

Conscienciar de la pobresa

El que es pretén, a banda de donar resposta a les urgències alimentàries de les persones més necessitades, és conscienciar la població de la realitat de la pobresa a Catalunya.

"En un any i mig, s'ha doblat el nombre de persones que van a les entitats benèfiques on donem aliments", assegura Antoni Sansalvadó, president del Banc d'Aliments.

L'any passat es van recollir 223 tones d'aliments per valor de 16 milions d'euros, però a causa de l'augment de la pobresa, enguany l'objectiu són les 400 tones.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Gran Recapte d'Aliments'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari