ServeisSocials
Trias: "L'Ajuntament incrementarà la despesa social en els pressupostos del 2013"

Publicat el 27/09/2012 a les 15:19 h. - Meritxell Doncel -

L'alcalde de Barcelona ha anunciat que l'augment del pressupost en polítiques socials continuarà l'any vinent i que aquesta tardor la ciutat tindrà un nou pla d'inclusió, basat en el model de col·laboració entre Administració, societat civil i sector privat.

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anunciat durant la conferència que ha organitzat el Forum Europa Tribuna Catalunya a l'Hotel Palace, que la despesa social de la capital catalana continuarà en augment l'any vinent.

"Incrementarem la despesa social d'aquest Ajuntament respecte a l'any passat, un augment que estarà recollit als pressupostos que presentarem el 2013". En aquest sentit, Trias ha recordat que el fet que la ciutat pugui tancar aquest exercici amb dèficit zero ja ha permès incrementar els pressupostos destinats a polítiques socials en un 8%, una línia ascendent que, segons ha dit l'alcalde, tindrà continuïtat.

L'alcalde ha explicat que el tercer sector no s'ha d'entendre com un sector de despesa. "Genera llocs de treball, dóna cohesió social i genera el que s'anomena emprenedoria social", ha dit, i ha recordat que una de les primeres decisions que va prendre com a alcalde va ser convocar la Taula del Tercer Sector.

Barcelona, de fet, té 2.550 entitats socials, que generen l'1% del PIB català i donen feina a més de 35.000 persones.

Nou pla d'inclusió social

Trias ha recordat que aquesta tardor es presentarà el nou pla d'inclusió social, que abordarà aspectes com ara l'accés a l'habitatge i l'atenció a infants i persones vulnerables posant l'accent en "aquest model de col·laboració entre Administració, societat civil i sector privat que tant èxit està tenint i que serà el model de futur".

L'alcalde també ha insistit que la prioritat de l'Ajuntament és crear ocupació, donar resposta a la situació social i oferir serveis de qualitat, uns objectius que, tot i la crisi, són assumibles, en vista dels comptes municipals. "No gastem el que no tenim, paguem a 30 dies, hem fixat criteris de comptabilitat europeus i d'austeritat, tancarem l'exercici amb dèficit zero, i en aquest mandat disposarem de 1.900 milions per invertir en aquestespolítiques socials", ha assegurat Trias.

En aquest sentit, l'alcalde ha repassat algunes de les iniciatives que ja s'han posat en marxa. Així, per exemple, l'Ajuntament ha obert tres nous menjadors socials; ha ampliat la col·laboració amb Càritas, la Creu Roja i els mercats de la ciutat; ha cobert el 100% de les beques menjador per a aquest curs; ha obert dos nous centres d'atenció a famílies i infants en risc; ha incrementat un 60% els recursos en teleassistència; està construint un nou centre d'emergències socials al carrer de la Llacuna, i ha augmentat els recursos del servei d'atenció al domicili.

Pel que fa a les escoles bressol, se n'ha pogut augmentar el nombre de places i s'ha inaugurat, en un any, un total de 24 nous centres, sense comptar les tres escoles bressol que s'obriran aquest any. "Tenim 1.120 noves places i arribem a un màxim històric que ens permet atendre el 60% de les sol·licituds", ha explicat.

Quant als problemes d'accés a l'habitatge i de les situacions que es generen com a conseqüència dels desnonaments a la nostra ciutat, l'alcalde ha reiterat el compromís del consistori de pagar les plusvàlues que generen els casos de persones que s'acullen a la dació en pagament, i ha recordat que l'Ajuntament ha sol·licitat a l'Estat la cessió d'un percentatge dels habitatges de l'anomenat "banc dolent" per a usos socials.

Trias també ha avançat algunes de les novetats que es presentaran els propers mesos, entre les quals el nou pla d'il·luminació, la nova xarxa de busos i una nova ordenació per a la circulació amb bicicleta.

Un finançament més just

"Necessitem un finançament més just per a la nostra ciutat. Hem fet els deures, som solvents, tenim una economia sanejada i se'ns tracta com si fóssim una administració que no compleix. Això no pot ser!", ha reivindicat l'alcalde.

En aquest sentit, Trias ha recordat que Barcelona necessita incorporar més agents de la Guàrdia Urbana. "No és just que tenint diners per fer-ho no ens ho deixin fer", ha dit Trias, que també ha tornat a reclamar que l'Ajuntament participi en l'IVA que generen els turistes que ens visiten.

Xavier Trias també s'ha referit als "moments crucials per al nostre país que estem vivint". Trias ha dit: "Poso la nostra ciutat al servei del país". "Barcelona està preparada per afrontar aquest procés de transició nacional amb naturalitat, sense radicalismes, treballant com sempre hem fet els catalans i amb l'objectiu final de millorar el benestar i els serveis a les persones", ha conclòs l'alcalde.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Tercer sector'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari