ServeisSocials
Solidaritat i inclusió social, als jardinets de Gràcia

Publicat el 14/12/2013 a les 16:30 h. - Eduard Gras -

Empreses i entitats socials formen la Fira Solidària de Nadal i d'Economia Social amb un objectiu múltiple: guanyar recursos, donar a conèixer la seva tasca i possibilitar un consum responsable que repercuteixi positivament en els més desfavorits. De nou, la polsera de galets solidària és un dels productes que s'hi podrà adquirir.

Vídeo 'Fira Solidària de Nadal i D'Economia Social'

Per segon any, els jardinets de Gràcia acullen empreses i entitats que practiquen la inserció sociolaboral i elaboren productes d'alimentació i objectes nadalencs o que venen roba de segona mà. La mostra, que s'ha inaugurat aquest dissabte 14 de desembre i s'allargarà fins al dia 22, pretén aprofitar les dates nadalenques i el consum associat perquè aquestes organitzacions se n'aprofitin.

En tot cas, com asseguren des de les mateixes entitats, la venda dels seus productes és només un dels objectius de la Fira. La fita més valuosa, afirmen, és fer evident com a través de la inserció social es poden aconseguir productes de qualitat i donar-se a conèixer a un públic més ampli. I a més d'això, poder crear lligams entre les empreses presents per ajudar-se mútuament.

La polsera de galets solidària

Un dels productes que es pot adquirir a qualsevol de les 34 parades de la Fira Solidària és la polsera de galets solidària, una iniciativa que ja s'ha dut a terme altres anys per Nadal. La polsera té un preu de 3 euros, una aportació que recaptaran íntegrament les entitats.

La Fira Solidària dels jardinets de Gràcia no és, però, l'únic lloc on es pot adquirir la polsera, sinó que també es podrà comprar a través de l'es entitats de l'Acord ciutadà per una Barcelona Inclusiva . Personatges populars com els futbolistes Sergio Busquets o Jordi Alba, periodistes com Agnès Marquès o Xavier Coral i els televisius Toni Albà i Judit Mascó, entre altres, també participen en la promoció de l'acte.

Com ha afirmat l'alcalde Xavier Trias durant la inauguració de la Fira Solidària, la polsera de galets solidària "és important perquè afegeix un valor solidari de conscienciació" al tradicional consum nadalenc.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Solidaritat i inclusió social, als jardinets de Gràcia

Més informació

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari