ServeisSocials
S'inauguren dinou pisos socials per a persones amb pocs recursos

Publicat el 26/10/2010 a les 18:09 h. - Verònica Heredia -

Aquest dimarts s'ha inaugurat una promoció de dinou habitatges al barri del Poble-sec, destinats a persones amb pocs recursos. Els pisos s'atorgaran de manera temporal i amb un lloguer molt baix, amb l'objectiu que aquestes persones puguin accedir a un habitatge digne.

La Fundació privada Foment de l'Habitatge Social i Càritas, en col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona, han impulsat una promoció de dinou habitatges d'inclusió social destinats a persones i famílies amb pocs recursos.

L'objectiu és que les persones en procés de reinserció social puguin disposar d'una llar digna, a un preu de lloguer molt baix.

Els pisos es troben al passeig de l'Exposició, número 34, al barri del Poble-sec, en un edifici de quatre plantes, més una planta baixa i un soterrani amb trasters, una sala comunitària de bugaderia i un local d'ús no determinat.

Adjudicació dels pisos

L'adjudicació dels habitatges, de manera temporal mentre les persones no puguin accedir a un altre pis, es fa sobre la basede diversos criteris, com ara que la família visqui en el mateix territori del pis, l'antiguitat de la sol·licitud i la urgència del cas.

Antoni Salamero, director voluntari de la fundació privada Foment de l'Habitatge Social, explica que s'atorguen per uns 3 o 4 anys, tot i que de vegades "és difícil que una família amb pocs recursos pugui sortir-se'n" en aquest temps. Per això "pot allargar-se o també reduir-se".

Segons Ignasi de Delàs, president de la fundació, els pisos passaran a disposició de les famílies abans que acabi l'any.

Un cop adjudicat el pis, es fa un seguiment basat en la conservació de l'habitatge i la integració de la família a la comunitat de veïns o al barri, en el seguiment integral de la família i en el control del pagament del lloguer i els subministraments.

El projecte neix gràcies a una donació privada i arran d'un conveni de col·laboració signat per Càritas i la fundació amb l'Ajuntament de Barcelona l'any 2007, amb l'objectiu de construir pisos d'inclusió social a Barcelona.

"Sempre que tinguin capacitat i voluntat, ens tindran al seu costat, perquè col·laborar amb aquestes entitats és una de les millors coses que podem fer com a Ajuntament", ha assegurat Antoni Sorolla, delegat d'Habitatge del consistori.

Gràcies a aquest conveni també s'està impulsant una nova promoció al carrer de Bolívia, al 22@, les obres de la qual s'iniciaran properament.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Pisos socials'

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari