ServeisSocials
Un total de 29 famílies s'adhereixen al Servei de Famílies Col·laboradores el 2011

Publicat el 18/12/2011 a les 12:00 h. - Redacció bcn.cat -

Durant el 2011, 29 famílies s'han adherit al Servei de Famílies Col·laboradores i s'han acollit 28 infants. Es tracta d'un recurs per a les famílies que temporalment no es poden ocupar d'algun dels seus fills per motius de salut o de conciliació laboral i familiar.

Aquest any 2011 el Servei de Famílies Col·laboradores disposa d'un total de 42 famílies acollidores, que s'han fet càrrec de 28 infants. Es tracta d'una xifra molt superior a la de l'any anterior, en què el servei comptava amb tretze famílies que van acollir un total de tretze nens i nenes.

Aquest recurs, impulsat per la Regidoria de Família, Infància, Usos del Temps i Persones amb Discapacitat, serveix per ajudar les famílies que temporalment no poden ocupar-se d'algun dels seus fills per motius de salut o de conciliació laboral i familiar.

Amb aquest servei, una altra família propera s'ofereix, voluntàriament durantaquest temps, per complementar l'atenció a l'infant del qual no es poden fer càrrec.

Són col·laboracions molt flexibles i s'adapten a la disponibilitat de temps de cada família, de manera que tant poden ser d'unes hores al dia, els caps de setmana o les vacances, com que l'infant passi a viure amb la família acollidora fins a un màxim de sis mesos.

Amb l'objectiu de prevenir l'agreujament de situacions de vulnerabilitat, el servei ha de ser temporal, pròxim, complementari i voluntari.

El perfil de les famílies que han necessitat aquest recurs aquest any és el d'una família monoparental formada, la majoria de vegades, per una mare i un o més fills a càrrec. Els motius més freqüents han estat laborals o de salut.

Dels 28 nens i nenes acollits el 2011 s'han dut a terme un total de 38 col·laboracions, de les quals 17 han estat llargues (de 3 a 6 mesos), 14 han estat mitjanes (de 1 a 3 mesos) i la resta han durat menys d'un mes.

Les demandes d'aquest servei es poden fer a través de les unitats bàsiques d'atenció social i primària (UBASP), els equips d'atenció a la infància i a l'adolescència, els serveis socials, els hospitals, els centres penitenciaris o els serveis d'inserció social, entre d'altres.

Comparteix:

Què son els serveis "Comparteix"

Totes les icones representen serveis de webs externs al web bcn, que faciliten la gestió personal o comunitària de la informació. Aquests serveis permeten als usuaris, per exemple, classificar, compartir, valorar, comentar o conservar els continguts que troben a internet.

Què significa cada icona?

És una xarxa social en la qual es pot compartir amb amics i altres usuaris coneguts tota la informació que es vulgui mostrar.
Menéame
Lloc web que se serveix dels usuaris del web per donar a conèixer notícies. Els usuaris registrats envien històries que els altres usuaris del lloc poden votar. Les més votades es publiquen a la portada.
Xarxa social de microblogging que permet als usuaris enviar "tweets", microentrades de text d'un màxim de 140 caràcters, tant per la xarxa com per SMS.
Del.icio.us
És un gestor en línia de preferits on cada usuari emmagatzema, classifica i comparteix els enllaços que li interessen. També permet categoritzar els marcadors amb un sistema d'etiquetatge.
Google Bookmarks
És un servei que permet emmagatzemar marcadors dins un compte Google. Ofereix la possibilitat d'afegir etiquetes i notes.
MSN Reporter
Servei participatiu que permet als usuaris amb serveis de Windows Live, és a dir, usuaris registrats a Messenger, Hotmail, Spaces i altres serveis Microsoft, publicar notícies, comentar-les i promocionar-les.
La Tafanera
Portal de promoció de notícies o apunts de blocs en català que envien els mateixos usuaris i voten per promocionar-los a portada.

VÍDEO:Vídeo 'Famílies col·laboradores'

Imatge d'arxiu d'una familia

inclusiosocialg Ampliar imatge

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de creative commons si no s'hi indica el contrari